RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- P-piller årsak til sexsmerter

P-piller kan være årsaken til at kvinner opplever smerter ved samleie.

(Side2)Ifølge en doktoravhandling gjennomført av gynekolog Ulrika Johannesson ved Karolinska Institutet i Stockholm kan p-piller være årsaken til smerter kvinner opplever under samleie, melder expressen.se.

Mer enn hver tiende kvinne i alderen 20 til 29 år oppgir at de opplever plager og ubehag under samleie. De fleste av disse lider av vulvavestibulitt som gir smerte i skjedeåpningen. Både psykiske og fysiske faktorer kan føre til, og påvirke denne tilstanden. Det finnes i dag ingen effektiv behandling mot lidelsen.

Doktoravhandlingen hevder at p-piller kan øke risikoen for smerte i skjedeåpningen. Johannesson anbefaler de som føler smerte å slutte med p-piller for å se om plagene gir seg. De som ikke lider av denne tilstanden har derimot ingen grunn til å ikke slutte med p-piller som prevensjonsmiddel.

Friske kvinner som bruker p-piller har større følsomhet enn andre rundt skjedeåpningen. Kombinasjonen av flere blodkar og forandring i slimhinnene gjør de mindre motstandsdyktige. Dette i kombinasjon med lavere smerteterskel kan ifølge Johannesson føre til vestibulitt.

Finn din perfekte match i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere