RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Crestock Images)

- P-piller reduserer risikoen for å dø

Sist oppdatert:
Studie viser at bruk av p-piller ikke medfører økt dødelighet, snarere tvert imot.

(SIDE2): I gjennomsnitt reduserer p-pillebruk risikoen for å dø. Dette gjelder særlig sannsynligheten for å dø av kreft eller av hjerte - og karsykdommer.

Denne artikkelen er levert av Helsenett.no

Lavere dødelighet
Studien omfattet både nåværende og tidligere brukere av p-piller. Disse ble sammenlignet med kvinner som aldri hadde benyttet denne prevensjonsmetoden. Til sammen 46.112 kvinner inngikk i studien som pågikk i 39 år. Da man oppsummerte resultatene viste det seg at kvinnene som brukte p-piller hadde generelt lavere dødelighet og redusert risiko for å dø av kreft og av hjerte- og karsykdom sammenlignet med ikke-brukere.

- Dette er godt nytt både for tidligere og nåværende p-pillebrukere, sier professor Ole-Erik Iversen ved Kvinneklinikken, Haukeland universitetssykehus til Tidsskrift for Den norske legeforening.

Han påpeker at studien har pågått i så mange år at den også omfatter kvinner som har brukt p-piller med et betydelig høyere hormoninnhold enn dagens piller.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere