- På grensen til det umulige

Randi Skaug har lånt bort videokameraet sitt til Tormod Granheim. Hun regner altså med at han kommer tilbake fra Everest-ekspedisjonen.

18.04.06 14:18

Se innslaget fra God Morgen Norge på web-TV her!

- Jeg har god tro på at de skal klare dette. Men det er helt på grensen til det umulige. Sannsynligheten for ikke å komme opp på toppen er 70 prosent, forteller hun til TV 2 Nettavisen.

Randi ble første norske kvinne på toppen av Mount Everest i 2004. Nå skal hun være ekspertkommentator for Tormod og Tomas på God Morgen Norge på TV2.

Gjør egentlig ingenting
- Jeg skal prøve å gjøre ekspedisjonen mer tilgjengelig for folk. Dette er annerledes enn det flesteparten tror, folk tror dette er en macho-greie. Det er det definitivt ikke, de gjør egentlig ingenting og sitter stort sett i en steinrøys i ti uker, smiler hun.

Hun skal være med i tre, fire utgaver av God Morgen Norge avhengig av hva som skjer med ekspedisjonsfarerne. Randi kom i kontakt med Tormod Granheim like etter at hun kom hjem fra sin ekspedisjon i 2004.

Har troen
- Jeg kjente til hans skimeritter fra før, han er en ordentlig og seriøs fyr. Er det noen som skal greie dette så er det nettopp disse to. Jeg har tross alt sendt med dem videokameraet mitt til 25.000 så jeg har troen, sier hun lurt.

Tormod og svensken Tomas Olsson ligger nå i Base Camp for å venne seg til høyden. De skal klatre opp på toppen av Mount Everest på 8850 meter. Så skal det kjøres på ski ned den over 3000 meter høye og særdeles bratte fjellveggen.

Her finner du alt om den vanvittige ekspedisjonen

Her finner du Tormods blogg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.