*Nettavisen* Nyheter.

- På grensen til voldtekt

Illustrasjonsfoto Foto: Scanpix

Pleieren lurte pasienten til rommet og overfalte henne.

20.01.09 16:18

(iBergen.no) Bergen tingrett valgte å tro på pasienten og dømte pleieassistenten (42) til fengsel.

- Hun misforsto
Like før jul i 2007 hadde 42-åringen nattevakt i bofellesskapet der kvinnen bodde. Begge forklarte for tingretten at de utpå kvelden satt i fellesstuen før de sammen gikk til hennes leilighet.

Men her skilte deres forklaringer lag. 42-åringen hevdet han ble invitert til et slag yatzy i pasientens leilighet og at hun der måtte ha misoppfattet situasjonen da han falt over henne idet han skulle støtte henne.

Holdt fast i sofaen
Kvinnen derimot forklarte at han hadde trukket for gardinene før han kastet seg over henne i sofaen. Der trakk han av henne klærne og befølte henne.

Hun forsøkte på å forsvare seg, men ble holdt fast i sofaen mens han tvang seg på henne.

Etterpå ba han henne kle på seg igjen og bli med tilbake til fellesstuen. Før de gikk fikk hun beskjed om å oppføre seg normalt og aldri fortelle om hendelsen til noen.

Ingen tekniske bevis
Men dagen etter fortalte hun faren sin om overgrepet, og kort tid etter ble hun innlagt på Sandviken sykehus. Der ble hun rådet til å anmelde forholdet, men det var da gått så lang tid at det ikke var mulig å sikre DNA-bevis.

Uten tekniske bevis måtte Bergen tingrett derfor ta stilling til hvem av de to som var mest troverdig.

Utifra sykdomsbildet som kvinnen utviklet i etterkant, og pleierens til tider selvmotsigende forklaring, valgte retten å tro på kvinnen.

Dømt til fengsel
Overgrepet mente retten var på grensen til voldtekt.

«Gjennom sitt arbeid hadde han fått kjennskap til fornærmedes sykdom og visste at det var en veldig sårbar person han utnyttet. (...) Å beføle noen på kjønnsleppene kan man si grenser opp mot voldtekt.» heter det i dommen.

Den nå arbeidsledige 42-åringen ble dømt til fengsel i fem måneder. Han må også betale 45.000 kroner i erstatning til sitt offer.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.