RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- På hjemmefester er det nesten alltid en slåsskamp

Foto: Mathilde Becker Aarseth/op.no
Sist oppdatert:
- Noen 18-åringer tenker ikke konsekvenser, de drikker seg fulle før de går ut, og tar med seg egoet i samme slengen.

(SIDE2:) Lite utetilbud for 18-åringer i Larvik gir mindre vold i bybildet, mener både dørvakter og Natteravnene Men mye tyder på at volden blant de yngste er blitt flyttet til hjemmefester, skriver Østlands-Posten.

Lang utelivserfaring
Terje Larsen har gått som Natteravn i Larviks gater siden 1999, og de siste årene har han også vært leder for organiseringen av Natteravnene i byen. De er frivillige voksne som ønsker å skape trygghet blant mindreårige og de yngste voksne ute på byen.

Larsen kan fortelle at det er langt mellom voldsepisodene i deres logger.

- Vi har inntrykk av at det er lite utelivsvold her i Larvik, spesielt nå som det ikke finnes noen steder med 18-årsgrense. Sandefjord på sin side har merket mer vold, siden de har flere 18-årssteder, sier Larsen.

Samtidig understreker han at det er vanskelig å gi et fullstendig bilde av vold blant de yngste, fordi mye av festingen foregår i private hjem.

- Nå samler de unge seg via Facebook og mobil, hjemme hos hverandre, påpeker han, og understreker at sommersesongen både har mer folk og mer utevold.

Merker tenåringsfester
Dørvakt for Grand Hotel Jaran Inderøy bekrefter at det er relativt sjelden han må gripe inn i voldsepisoder.

- Det er generelt lite her i Larvik. Men vi merker veldig forskjell de få gangene vi har arrangementer som er åpne for 18-åringer, som i kveld når vi har russekro. Det er tydelig at enkelte 18-åringer har et sterkt markeringsbehov, og da blir det fort amper stemning, sier Inderøy.

Han er skeptisk til steder med 18-årsgrense nettopp fordi det fører til økt vold.

- Noen 18-åringer tenker ikke konsekvenser, de drikker seg fulle før de går ut, og tar med seg egoet i samme slengen, mener Inderøy ifølge op.no.

- Gutta bråker
Marie Thoresen og Lene Ødelund (begge 18) er på vei inn til russekro på Cuba. De bekrefter Natteravnenes mistanke om at det er tettere mellom voldshendelsene på hjemmefester.

- På hjemmefester er det nesten alltid en slåsskamp, man hører alltid om noe. Der er det fort at noen drikker for mye, fordi de pøser på med sprit som de ikke har råd til å kjøpe ute, mener Marie.

- Noen liker ikke alkohol engang, og drikker bare for å bli fulle, sier Lene.

- Folk får forskjellige temperamenter når de blir fulle. Noen griner, noen bråker. For noen skal det bare den minste ting til før de begynner å slåss, sier Marie.

Jentene er enige om én ting:

- Det er nesten alltid gutta som bråker. Det er bare å se på de der borte, sier Marie og peker bort på en gruppe brølende, jevnaldrende gutter som kommer fra hjemmevorspiel, klare for å innta russefesten.

Les flere nyheter fra Østlands-Posten her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere