*Nettavisen* Nyheter.

- På tide med et nytt priskutt, Nintendo

Foto: (Scanpix)

Wii oppleves som en konsoll med dramatisk redusert underholdningsverdi, påstår analytiker Mike Hickey i Janco Partners.

17.02.10 11:17

Det virker ikke som om det er så lenge siden Nintendo satt ned prisen på Wii, men ifølge Janco Partners' analytiker Mike Hickey er tiden inne for nok et kutt.

Hickey legger til grunn at Microsoft og Sony puster Nintendo i nakken med lanseringen av sine bevegelsesfølsomme kontrollere, Natal og Arc.

- Avblomstret teknologi

- Vi tror Nintendo umiddelbart må kutte prisen på konsollen fra 200 til 150 dollar for å etablere en så betydningsfull installert maskinpark som mulig før Natal og Arc blir introdusert, sier Hickey til Industry Gamers.

Mike Hickey spår for øvrig ikke en lysende en fremtid for Nintendo med mindre de snart kommer på banen med noe mer spennende enn sin tilårskommen Wii.

- Vi tror Nintendo må generere sterk fremdrift i maskinvaresalget mot konkurrentenes lansering eller møte forbrukerens meget strenge oppfatning av Wii som en konsoll med en avblomstret teknologisk innovasjon og dramatisk redusert underholdningsverdi, sier Hickey.

Nintendo Wii koster i skrivende stund rundt 1800 kroner i Norge.

Klikk på bildet for å forstørre.

Wii 2 snart ferdig?

Et priskutt kan være riktig vei å gå for Nintendo, men enda bedre hadde det vært om de lanserte en splitter ny, stasjonær konsoll.

Ryktene om Wii 2 har gått lenge, og dette skal angivelig være en «Super-Wii» med Blu-ray, HD-grafikk og nok av lagringsplass. Et rykte går til og med ut på at Wii 2 ikke trenger en vanlig kontroller, altså i retning av hva Microsoft tenker med Natal.

Konsollen skal dessuten være kommet så langt i utviklingen at den vil bli lansert mellom juli og oktober i år. For godt til å være sant? Mest sannsynlig ...

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Nintendo)

Ny Nintendo i mars

Det går også rykter om at Nintendo utvikler en HD-versjon av Nintendo DS, men den japanske spillgiganten har så langt benektet en slik maskin. En forstørret versjon av Nintendo DSi, kalt Nintendo DSi XL er imidlertid klar for lansering i Norge i løpet av mars.

DSi XL har vist seg å være en populær konsoll i Japan, hvor den ble lansert 21. november 2009. Det ble solgt over 100.000 enheter den første uken i salg.

Nintendo DS er for øvrig en håndholdt suksess uten like og er den mest solgte spillmaskinen siden Playstation 2. Godt over 100 millioner enheter har funnet veien hjem til folk siden den første utgaven ble lansert i USA 21. november 2004.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.