RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pågripelse kan være en drøm for Krekar

(Håkon Mosvold Larsen / Scanpix)
Sist oppdatert:
Arrestasjonen av Krekar kan ha gitt ham ytterligere status, mener terrorforsker.

Oslo (NTB): Pågripelsen av mulla Krekar kan være en drøm for mullaen som nå får en plattform og ytterligere status, mener terrorforsker Magnus Ranstorp.

Pågripelsen øker imidlertid ikke terrorfaren i Norge, tror Ranstorp.

- Man har hatt lignende situasjoner i andre land, deriblant Storbritannia, uten at det har ført til ytterligere voldsepisoder. Jeg er sikker på at Politiets sikkerhetstjeneste følger denne situasjonen nøye, sier Ranstorp til NRK.

Krekar blir onsdag formiddag fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. PST ber om åtte ukers fengsling. Krekars forsvarere vil begjære mullaen løslatt.

TV 2 ble offer for mullaens vrede også etter at Krekar ble dømt til fem års fengsel mandag. TV 2 ba ham om å kommentere domsavsigelsen selv om han hadde sagt at han ikke ville gi kommentarer til norske medier. Krekar ble sint, slo til journalistens mikrofon og deretter fotografens kamera. Opptrinnet ble filmet og vil bli politianmeldt. (©NTB)

Ikke klart for utvisning

Statssekretær Pål Lønseth i Justisdepartementet sier at man fremdeles jobber med å få Krekar ut av landet, men poengterer at utvisningssaken er en sak for seg.

-Vi jobber ufortrødent videre når det gjelder å få til en returavtale med Irak, men som kjent har vi ennå ikke fått noen garanti mot dødsstraff, og det er avgjørende. Jeg skulle gjerne ha meldt at vi fikk på plass en returavtale i morgen, men her må vi være realistiske. Mye hviler på innenrikspolitiske forhold i Irak, sier Lønseth til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere