*Nettavisen* Nyheter.

- Pågripelsen er en milepæl

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

Statsminister Jens Stoltenberg gir honnør til serbiske myndigheter etter pågripelsen av krigsforbrytertiltalte Ratko Mladic.

26.05.11 15:25

Stoltenberg kaller pågripelsen en milepæl i oppgjøret med krigsforbrytelsene på Balkan

Serbias president Boris Tadic bekreftet torsdag at Ratko Mladic er pågrepet. Han er ettersøkt for folkemord, forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser på 1990-tallet, blant annet massakren i Srebrenica i juli 1995.

- Pågripelsen av Mladic er en milepæl i vårt oppgjør med krigsforbrytelsene på Balkan. Dette er en viktig begivenhet for Serbia, for regionen og for det internasjonale samfunn. Pågripelsen og en senere overlevering av Mladic til FNs Jugoslavia-domstol vil være viktig for å få avsluttet et mørkt kapittel i Serbias og regionens nære historie, særlig hendelsene i Bosnia-Hercegovina, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ifølge en pressemelding.

Stoltenberg gir honnør til serbiske myndigheter for deres innsats for å pågripe Mladic.

- Det er avgjørende at alle ettersøkte for krigsforbrytelsene på 1990-tallet i krigene på Balkan blir pågrepet og stilt til ansvar. Dette betyr mye i kampen mot straffrihet, sier han.

Ine Eriksen Søreide (H), leder av Stortingets utenriks- og forsvarskomité, uttrykker også glede over at Ratko Mladic er pågrepet - etter 15 år på flukt.

- Den ansvarlige for noen av de verste forbrytelsene i Europas nyere historie vil nå bli stilt til ansvar. Arrestasjonen bidrar til å avslutte et smertefullt kapittel i regionens historie, og vil gjøre det mulig for Serbia å finne sin naturlige plass blant andre europeiske land i EU, sier Søreide, som oppfordrer serbiske myndigheter til å fortsette letingen etter krigsforbrytertiltalte Goran Hadzic, som fortsatt er på frifot.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.