RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pågripelsen er en milepæl

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Statsminister Jens Stoltenberg gir honnør til serbiske myndigheter etter pågripelsen av krigsforbrytertiltalte Ratko Mladic.

Stoltenberg kaller pågripelsen en milepæl i oppgjøret med krigsforbrytelsene på Balkan

Serbias president Boris Tadic bekreftet torsdag at Ratko Mladic er pågrepet. Han er ettersøkt for folkemord, forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser på 1990-tallet, blant annet massakren i Srebrenica i juli 1995.

- Pågripelsen av Mladic er en milepæl i vårt oppgjør med krigsforbrytelsene på Balkan. Dette er en viktig begivenhet for Serbia, for regionen og for det internasjonale samfunn. Pågripelsen og en senere overlevering av Mladic til FNs Jugoslavia-domstol vil være viktig for å få avsluttet et mørkt kapittel i Serbias og regionens nære historie, særlig hendelsene i Bosnia-Hercegovina, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ifølge en pressemelding.

Stoltenberg gir honnør til serbiske myndigheter for deres innsats for å pågripe Mladic.

- Det er avgjørende at alle ettersøkte for krigsforbrytelsene på 1990-tallet i krigene på Balkan blir pågrepet og stilt til ansvar. Dette betyr mye i kampen mot straffrihet, sier han.

Ine Eriksen Søreide (H), leder av Stortingets utenriks- og forsvarskomité, uttrykker også glede over at Ratko Mladic er pågrepet - etter 15 år på flukt.

- Den ansvarlige for noen av de verste forbrytelsene i Europas nyere historie vil nå bli stilt til ansvar. Arrestasjonen bidrar til å avslutte et smertefullt kapittel i regionens historie, og vil gjøre det mulig for Serbia å finne sin naturlige plass blant andre europeiske land i EU, sier Søreide, som oppfordrer serbiske myndigheter til å fortsette letingen etter krigsforbrytertiltalte Goran Hadzic, som fortsatt er på frifot.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere