RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pakistansk politiker drept i London

Sist oppdatert:
En kjent pakistansk politiker som har levd i eksil i London, ble torsdag stukket ned og drept utenfor sitt eget hjem. Les saken - og se notiser fra verden.

Det opplyser Imran Farooqs parti MQM. Også kringkasterne BBC og Sky News melder at politikeren er drept, men politiet har så langt bare villet bekrefte at den døde har asiatisk opprinnelse.

MQM er et viktig politisk parti i den pakistanske provinsen Sindh og storbyen Karachi.

Farooq skal ha levd i eksil i Storbritannia siden 1999. Da han forlot hjemlandet, var han mistenkt for flere alvorlige forbrytelser, men han nektet selv for å ha gjort noe galt.

En av Farooqs partifeller ble drept i Karachi i forrige måned. Drapet utløste en bølge av politisk og etnisk vold som skal ha kostet over 80 mennesker livet. (©NTB)

Kraftig nedgang i barnedødeligheten

Antallet barn i verden som dør før de fyller fem år, har sunket kraftig i løpet av de siste 20 årene. Les saken - og notiser fra verden.

I 1990 døde 89 av 1.000 barn i løpet av de fem første leveårene, ifølge FNs barnefond UNICEF. I fjor hadde andelen sunket til 60 av 1.000 barn på verdensbasis.

Det er særlig India, Nigeria, Kongo, Pakistan og Kina som lider under høy barnedødelighet i dag. Selv om problemet er mindre omfattende enn tidligere, så synker ikke dødeligheten like raskt som FN hadde håpet.

Et av verdensorganisasjonens såkalte tusenårsmål er å redusere barnedødeligheten med to tredeler fra 1990 til 2015. Så langt ser det ikke ut til at dette målet vil bli nådd.

- Fortsatt dør 22.000 barn under fem år hver eneste dag, heter det i en uttalelse fra UNICEF.

De nye tallene fra barnefondet er publisert i en spesialutgave av tidsskriftet The Lancet (©NTB)


Høy temperatur i svensk partilederdebatt

Stockholm (NTB-TT): Statsminister Fredrik Reinfeldt ble beskyldt for å fare med løgn i en partilederdebatt på svensk TV torsdag kveld.

- Det er en løgn, en løgn, gjentok Socialdemokraternas leder Mona Sahlin da Reinfeldt hevdet å ha funnet et hull på 20 milliarder kroner i de rødgrønne partienes budsjettforslag.

Litt senere, mens partilederne diskuterte miljøpolitikk, så Reinfeldt sitt snitt til igjen å minne om budsjetthullet han mener å ha oppdaget. Sahlin avviste påstanden på nytt, før Reinfeldt og Vänsterpartiets leder Lars Ohly begynte å snakke i munnen på hverandre.

Det fortsatte de med i nærmere et halvt minutt, med stadig kraftigere stemmevolum. Ifølge avisa Expressen endte miljødiskusjonen med at debattantene skrek til hverandre.

Ohly sa at de rødgrønne vil bruke 100 milliarder på å bygge ut jernbanen, men det imponerte ikke statsministeren.

- Hver eneste gang du får ordet, så bare renner pengene ut av lommene, sa Reinfeldt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere