RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Palin skyldig i maktmisbruk

Sist oppdatert:
- Utnyttet makt til personlig vinning.

En 263 sider lang granskningsrapport konkluderer med at Sarah Palin utnyttet sin makt som guvernør til personlig vinning da hun sparket politisjefen Walter Monegan

Rapporten ble offentliggjort av Alaskas lovgivende forsamling fredag kveld, lokal tid.

Skilsmissestrid
Granskingskommisjon ble opprettet etter at Palin i juli ga Walter Monegan sparken. Palin ble anklaget for å ha avskjediget politisjefen fordi han nektet å sparke en politimann. Politimannen Mike Wooten er Palins tidligere svoger og var på det daværende tidspunktet i en bitter skilsmissestrid med guvernørens søster.

- Sarah Palin lot sin mann Todd Palin benytte guvernørkontoret og kontorets ressurser til å finne fram til en måte å sparke Wooten på, heter det i rapporten.

Medvirkende årsak
Ifølge rapporten var ikke familiefeiden den eneste grunnen til at Monegan ble avskjediget.

- Men det var en medvirkende årsak, skriver undersøkelsesleder Stephen Branchflower,

Han slår fast at Palin har brutt delstatens etiske regler.

Uenigheter med budsjettet
Palin har nektet å avlevere vitneprov overfor kommisjonen, men avviser anklagen og hevder at avskjedigelsen skyldes uenigheter med budsjettet. Men politisjef Walter Monegan hevder han ble utsatt for maktmisbruk.

- Guvernøren ville at jeg skulle sparke Wooten, men jeg valgte ikke å gjøre det. Han har ikke gjort noe på min vakt som er grunnlag for en avskjedigelse, sier Monegan til nyhetsbyrået AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere