- Panikken brer seg i hovedfeltet

Foto: Jaime Reina (AFP/Scanpix)

Opp mot 100 ryttere kan stå uten kontrakt neste år.

28.08.13 12:25

Vacansoleil-DCM er historie etter inneværende sesong. Lleuwe Westra har alt signert for Astana, Kris Boeckmans for Lotto-Belisol og Markus Barry for Belkin.

Men hva med de andre?

Euskaltel-Euskadi henger også i repene. Laget, slik vi kjenner det i dag, vil ikke fortsette neste år. Spørsmålet er om de kan få til en fusjon eller bli hjulpet videre av en rik sponsor.

Enn så lenge er det uproblematisk for Samuel Sànchez, Igor Antón og Mikel Nieve – men ikke alle de oransjekledte rytterne har like innholdsrike CVer å vise til.

Slutt for Sojasun
Tidligere denne uka meldte også Saur-Sojasun at inneværende sesong blir den siste. Ettersom hvert WorldTour-lag kan inneholde 30 ryttere, betyr dette at disse tre lagene alene har et sted mellom 70 og 80 sykkelryttere som skal omplasseres.

Heftigst på signeringsfronten sålangt har det nye Trek-laget vært. Laget har overtatt lisensen til Radio Shack-Leopard.

Fabian Cancellera har meldt overgang til laget, og får trolig selskap av Fränk og Andy Schleck.

Andre ryttere som kobles til laget er tidligere Radio Shack-ryttere som Fumiyuki Beppu, Stijn Devolder, Laurent Didier, Jens Voigt og Bob Jungels – i tillegg til brødreparet Boy og Danny Van Poppel fra Vacansoleil.

Men de som sliter mest akkurat nå, har ingen avtale å gå til ved årsskiftet. Derfor vil det pågående Vuelta a España og - til nød - VM i Firenze bli de siste mulighetene til å vise seg plassen verdig på et av WorldTour-lagene.

- Tilgangen av ryttere er større enn etterspørselen hos lagene. En form for panikk har festet grep om hovedfeltet, ettersom mange ryttere utvilsomt vil stå uten kontrakt etter nyttår. De ledige plassene kommer til å bli dyrekjøpt de neste ukene, sier generalmanager Gérard Bulens i Crelan-Euphony til La Dernieré Heure.

- Spanjoler og franskmenn sliter
Som mange andre teamsjefer mottar han stadig vekk forespørsler fra usikre ryttere.

- Det er mange spanjoler og franskmenn som leter etter ny arbeidsgiver i 2014, men jeg har også fått søknader fra belgiske ryttere. Den økonomiske nedgangstiden sparer ikke idretten vår. UCI må bare innse at dette ikke er noe uvanlig scenario for idretten vår.

De dårlige økonomiske tidene vi også føre til lavere lønninger for noen av rytterne.

- Det stemmer nok for noen av hjelperytterne, men ikke for kapteinene. Disse rytterne er godt betalt, og de presterer på øverste hylle: Det hadde vist mangel på respekt å tilby dem dårligere økonomske villkår, sier Sergeant som nettopp har forlenget avtalen med André Greipel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.