Gå til sidens hovedinnhold

- Pappa er djevelutdriver

Sønnen til kjendispastor Jan-Aage Torp mener faren driver med farlig djevelutdrivelse.

(iOslo.no) Kjendispastor Jan-Aage Torps sønn Anders (20) tar i dagens VG et oppgjør med det han mener er farlig eksorsisme i farens frimenighet Oslokirken.

- Jeg vil advare mot et kynisk system som manipulerer medlemmene. Det er ikke mange som har kommet seg ut - det krever mye, sier Anders Torp til avisen.

Han kom seg selv ut i 2007, etter syv år i farens menighet. 20-åringen forteller at lederskapet i menigheten, deriblant hans egen far, får en kontrollerende rolle over medlemmenes liv.

I tillegg forteller han at han flere ganger selv har vært vitne til eksorsisme og djevelutdrivelse.

- En jente begynte å kutte seg opp med en kniv - heldigvis fikk jeg vridd den ut av hendene hennes. Flere er blitt psykisk ustabile, og en venn av meg fikk flere epilepsiliknende anfall i perioden han var under eksorsisme. Flere ganger har jeg holdt fast krakilske og voldelige personer, sier Anders Torp

Han kritiserer også frikirken for det han mener er utnyttelse av ressurssvake mennesker.

Jan-Aage Torp overfor avisen at menigheten praktiserer eksorsisme, og sier de driver med helbredelse og bønn. VG har imidlertid fått tilgang på interne møtereferater som viser at Jan-Aage Torp og andre ansatte har fått opplæring i eksorsisme.

Religionshistoriker Hanne Nabintu Herland er opprørt over Torps historie, og sier det er viktig at han står fram.

- Jeg håper dette kan mane til opprør i lukkede kristne grupperinger, sier hun til avisen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett