RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Paracet kan gi barn astma

(Foto: Crestock)
Sist oppdatert:
Babyer som får paracetamol de første seks månedene dobler nesten risikoen.

(SIDE2): Tusen norske barn har deltatt i studien som viser at om mor tar paracetamol i svangerskapet kan det få konsekvenser for barnet. Barn av mødre som tar paracetamol i svangerskapet har mer enn dobbel risiko for å utvikle astma og allergi.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Barn som får paracetamol i løpet av sine første seks måneder dobler nesten riskoen. Det skriver Aftenposten, torsdag.

De tusen barna som var med i studien ble fulgt fra fødsel og til ti års alder.Mødrene ble spurt om medikamentbruk i svangerskapet mens de lå på barselavdelingen, sendere bled e spurt om bruken av alle slags medikamenter da barnet var seks måneder og senere ved ti års alder.

- Paracetamol har motsatt effekt av antioksidanter og svekker derfor kroppens evne til å forsvare seg mot oksidativt stress, sier forfatter av studien Egil Bakkeheim ved Barneklinikken på Oslo Universitetssykehus til avisen.

- Spedbarn under tre måneder som har høyere feber enn 38 skal ses på av lege før de eventuelt får febernedsettende, sier legen. Generelt oppfordrer vi til forsiktighet fordi feber er en del av den naturlige fysiologiske infeksjonsbekjempelsen og kan derfor være positivt for barnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere