*Nettavisen* Nyheter.

- Paris-angriperne var mellom 15 og 18 år

Mennesker med nødtepper går i nærheten av konserthallen Bataclan i Paris der over hundre personer ble drept i et terrorangrep.

Mennesker med nødtepper går i nærheten av konserthallen Bataclan i Paris der over hundre personer ble drept i et terrorangrep. Foto: Francois Guillot (Afp)

Det sier fransk rettsmedisinere. Eieren av syrisk pass skal ha kommet til Europa via Hellas.

14.11.15 21:27

PARIS (Nettavisen/NTB): To personer som er etterlyst i forbindelse med terrorangrepene i Paris, ble registrert som flyktninger i Hellas tidligere i år, opplyser gresk politi.

Franske myndigheter hadde bedt sine greske kolleger om å sjekke passopplysninger og fingeravtrykk til en mann samt fingeravtrykkene til en annen mann som mistenkes for å ha forbindelser til terrorangrepene i Paris og som var antatt å ha blitt registrert som flyktninger i Hellas.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Hellas er hovedporten inn til Europa for flyktninger fra Syria.

Les bakgrunn her: Terroren i Paris: Dette har skjedd

Fransk påtalemyndighet bekrefter at minst ett syrisk pass er funnet ved levningene av en av gjerningsmennene som sprengte seg i luften i Paris.

Identifisert flere terrorister
Flere av terroristene som stormet konsertlokalet Bataclan er nå identifisert, opplyser statsadvokaten i Paris.

En av dem som har blitt identifisert skal ha blitt det via fingeravtrykk. Han var fransk statsborger fra en forstad til Paris som fransk etterretning kjente til, etter at fingeravtrykkene hans ble funnet på et våpen.

Ifølge VG er det rettsmedisinere ved det rettsmedisinske instituttet i Paris som har fortalt om gjerningsmennenes alder til Europe 1.

Så unge ut
Flere av de overlevende forteller at de merket seg at gjerningsmennene så svært unge ut, og en representant for rettsmedisinerne anslår at de var mellom 15 og 18 år gamle.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

FORTVILER: Det er en tung dag for franskmennene. Foto: Steve Parsons (Pa Photos)Alle de sju gjerningsmennene ble drept under aksjonen, som IS har påtatt seg ansvaret for. De hadde bombebelter og sprengte seg selv i lufta da politiet gikk til aksjon, med unntak av én som ble drept av politiet.

Kom til Hellas i oktober
Eieren av et syrisk pass som skal være funnet på eller ved liket til en av selvmordsbomberne, ble registrert som flyktning i Hellas i begynnelsen av oktober, ifølge en gresk minister. Eieren skal være født i 1990.

- Han ble registrert av greske myndigheter i henhold til EUs regler på øya Leros 3. oktober, sier visepolitiminister Nikos Toscas, ifølge Reuters.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Blomster lagt ned i Paris-gatene etter terroren. Foto: Tommy H.S. Brakstad

Ifølge ministeren er det uklart om passet ble sjekket av andre lands myndigheter før personen endte opp i Frankrike.

Passet ble funnet utenfor Stade de France, åstedet for en av flere terrorangrep i Paris fredag kveld, der minst 129 mennesker ble drept.

Les også: Terrorekspert: - Ikke overraskende at Frankrike blir rammet

Nyhetsbyrået AP siterer to politibetjenter som sier passet ble funnet på en angriper, mens Reuters skriver at det ble funnet nær liket.

Vitner skal også ha fortalt at angriperne kom i en bil registrert i Belgia, skriver Le Parisien.

- Tre team med terrorister
Gjerningsmennene som deltok i terrorangrepene hadde organisert seg i tre grupper, opplyser statsadvokaten i Paris.

Tidligere har det blitt meldt om åtte gjerningsmenn, men på en pressekonferanse lørdag kveld opplyste statsadvokat François Molin at sju gjerningsmenn er drept.

Ifølge Molin hadde terroristene delt seg i tre koordinerte grupper, og de var alle iført bombevester og var bevæpnet med kalasjnikover.

- Målet var å ramme så mange ofre som mulig, opplyser Molin.

Tidligere har det blitt meldt i mediene at alle gjerningsmennene var mellom 15 og 18 år gamle, men det sa ikke Molin noe om. (©NTB)

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=wP5Nfp3ubghrZ33H7x8BBMA1b7M42P1LwmyKTFAvsotMbYVK4uE4Wz0vm5mwa_1TfSkafUZedQOIWN-tUfI_YaLCkjmrcO9z&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=kbloTfAMaQ31za8kDswJ3FVyWHOGnH5zjxHSlq_44hIi8UQBqQc4j_bE59PuI3Fus-8Ekbuy2RGudCnu6kWMONKjgE8ryQc8&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=aLcUJkhRB8McFfGVR1FHMCDElGdLVxqaXWoxlP8VeBheu94cBz46Il3ddmk2gRMtt--bhJi-YYJwjH_0_NFK5Q7-j-Pke65I&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=PuPQ4FDfHkCIor9NCahptFQ-ERxXYNJWhWA2xL4j-Y9FVaQQ5cyfpqHcUuM45jNiEomtVMdDdB3I4SiBZVIsOjuSAfLjd6uN&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.