RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Parkpils-nekt: Misbruk av politiets ressurser

Sist oppdatert:
- Stavanger bør lære av Oslo, mener formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Ove Vanebo.

I Oslo ser politiet gjennom fingrene med at innbyggerne koser seg med en øl i sommervarmen. I Stavanger er forbudet mot drikking på offentlig sted like strengt som alltid.

Bakgrunn: Ja i Oslo, nei i Stavanger

- I denne saken er det to ting som slår meg. Det ene er at det er et forferdelig misbruk av politiets ressurser når vi vet hvor mange innbrudd for eksempel som skjer uten at politiet har anledning til å dukke opp. Det er en dårlig prioritering, sier formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Ove Vanebo, til Nettavisen, og fortsetter:

- For det andre har jeg selv opplevd at parkpils i Oslo fungerer bra. Jeg har ikke sett at det har skapt noen problemer å tillate dette. Det er få som skaper bråk, og det er et marginalt fenomen som skal håndteres.

Ulike holdninger i ulike byer
Som Nettavisen har skrevet tidligere, er sjansen stor for at får ha pilsen din i fred i sommervarmen i Oslo, til tross for at det er ulovlig å drikke alkohol på offentlig sted.

- Vi er ikke interessert i å ødelegge ølidyllen, sa divisjonsleder ved Grønland politistasjon, Olav Martinsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I Stavanger stiller politiet seg annerledes:

- Ser vi mennesker som drikker alkohol på offentlig sted, blir de enten tilsnakket eller anmeldt. Får de en anmeldelse, vil de i tillegg få et forelegg. Da havner episoden også på rullebladet, sa Jane Bakken, ordenssjef ved Stavanger politistasjon, til Rogalands Avis.

I kjølvannet av Nettavisens saker har også Avisa Nordland forespurt politiets praksis. Salten-politiet sier overfor avisen at de, som i Oslo, også utviser skjønn når det gjelder offentlig drikking i sommervarmen.

- Vil ha alkohol-lovendring
Formann Vanebo mener Stavanger bør moderere håndheving av loven på dette området:

- Stavanger bør lære av Oslo. Når til og med politiet i hovedstaden sier at dette er et såpass lite problem, så bør man også ta den logiske konsekvensen helt ut: nemlig ved å gjøre offentlig alkoholkonsum lovlig på områder som legger til rette for det. Han trekker fram parker som et av disse.

- Politikere skaper problemer
Vanebo benytter også sjansen til å komme med et aldri så lite sleivspark til andre politikere:

- Politikere er mer opptatt av å skape problemer enn å være positive. Det er de som har bestemt loven, mens politiet faktisk er konstruktive i denne saken, sier han til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere