RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Partienes nettsider for dårlige

Foto: Anders Røeggen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Nettstedene til de politiske partiene oppfyller fortsatt ikke offentlige krav til tilgjengelighet.

Undersøkelsen er gjort av Aletheia Kommunikasjon for Deltasenteret i Helsedirektoratet og Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).

På stedet hvil
To år etter en tilsvarende undersøkelse viser fire partier framgang, mens resten står på stedet hvil, skriver Helsedirektoratet.

– Dette betyr for eksempel at blinde, svaksynte og mennesker med lesevansker fortsatt utelukkes fra å sette seg inn i partienes standpunkter på nett. Uten god tilgjengelighet faller noen grupper utenfor debatten og den demokratiske prosessen, sier avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Toril Bergerud Buene.

KrF, SV og V best
Kristelig Folkeparti, Sosialistisk Venstreparti og Venstres nettsteder oppnår høyest score på tilgjengelighet av partiene som er representert på Stortinget.

– Selv om vi ser at enkelte partier har bedret tilgjengeligheten, er det dessverre slik at de beste fra 2007 står på stedet hvil. Dette er uheldig når politikerne i økende grad bruker nettbaserte kommunikasjonskanaler for å få budskapet ut til publikum, sier Bergerud Buene.

Et tilgjengelig nettsted kjennetegnes blant annet av at skriftstørrelsen kan justeres, at kontrastfargene er gode og at siden er logisk oppbygd. Bilder og video skal ha tekstlige forklaringer for blinde og svaksynte, skriver direktoratet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere