RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Partiet må ettergå Henriksens rolle

(Arbeiderpartiet/Flickr)
Sist oppdatert:
Tidligere Tromsø-ordfører Herman Kristoffersen (Ap) mener partiet må komme til bunns i om Ingebrigtsen-avsløringen var tilfeldig eller en del av et maktspill.

Kristoffersen satt som ordfører i byen fra 1999 til 2007. Han gikk før helga ut med sterk støtte til Ingebrigtsen, framfor tidligere AUF-leder Martin Henriksen i kampen om førsteplassen på nominasjonslista.

– Nominasjonskomiteen og Troms Ap bør gå denne historien nærmere etter i sømmene, og legge et nytt løp mot avstemningen. Det er mange bindinger i denne saken, og de bør komme til bunns i om det er noen årsakssammenhenger her, og om Henriksen har visst noe i forkant, sier han til NTB.

- Åtte år er lang tid
Han understreker at han ikke bagatelliserer alvorligheten i saken, som han betegner som forferdelig. Men han setter spørsmålstegn ved tidspunktet for avsløringen.

– Vi må ta høyde for at det er en ren tilfeldighet, men åtte år er i min verden ganske lang tid, for at saken så kommer opp dager før nominasjonskampen, sier han.

Fylkesrådsleder Pia Svensgaard sier til Nordlys at saken vitner om en ukultur i både Troms Ap og politikken ellers, med en utnyttelse av unge, kvinnelige politikere.

– Hun har muligens rett i det. Jeg har ikke hørt om slike episoder i Troms Ap tidligere, men vi ser jo jevnlig i mediene at det dukker opp slike saker, også i andre partier. Det er en type kultur som må ryddes opp i med jevne mellomrom, sier han.

- Spekulasjonene er ubehagelig
Etter at Ingebrigtsen trakk seg, er det blitt spekulert fra flere hold i at avsløringene om AP-toppens forhold ble dratt fram av motkandidat i Troms AP, Martin Henriksen. Han avviste disse spekulasjonene lørdag.

- Jeg ble orientert om situasjonen like før den ble offentlig kjent fredag kveld, og har ikke visst om denne saken tidligere. Jeg er svært lei meg på vegne av de involverte og håper de får hjelp og støtte, sier Henriksen til NTB.

Holder krisemøte
Søndag kveld skal både Troms og Tromsø Arbeiderparti holde møter om håndteringen av Roger Ingebrigtsens forhold til en 17 år gammel jente for åtte år siden.

Det er fylkesleder i Troms Ap, Bjørn Inge Mo som har innkalt til møtet, skriver VG.

– Det er et møte med tillitsvalgte i fylkestingsgruppen og tillitsvalgte fra hele fylket. Temaet blir forskjellig ting, blant annet hvordan denne saken har oppstått og hvordan man har håndtert den, sier Mo til avisa.

Mo gikk søndag formiddag ut mot partifeller som han mener har spekulert rundt saken i mediene. Til NTB sier han at det ikke er aktuelt å gi noen munnkurv i saken, men han vil mane til ro.

– Det er viktig at vi opptrer med respekt i en så vanskelig sak. På møtet skal vi ta oss en tenkepause og gå gjennom situasjonen. Vi tar ikke opp diskusjonen om nominasjonsprosessen videre nå i kveld, sier han.

Ved 17-tiden startet møtet i lokallaget i Tromsø, mens tillitsvalgte fra hele fylkespartiet skal delta i et telefonmøte med Mo senere på kvelden. Fylkeslederen tror ikke saken, hvor partiets representanter er splittet i sympatien mellom jenta og Ingebrigtsen, vil skade samarbeidsklimaet eller partiets arbeid på sikt.

– Jeg tror at når vi har pustet godt ut, vil vi se at ansvaret vårt er å jobbe for å drive god Arbeiderparti-politikk i tida framover, sier han til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere