RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pass på bilen din!

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Folk følger ikke med på skiltene. Det kan bli dyrt, advarer Samferdselsetaten. Sjekk når din gate skal feies.

Gaterengjøringen i Oslo startet for fullt etter påske, og til 17. mai skal alle gater og fortau skinne.

Les også: - En skam for byen

Nå ber Samferdselsetaten folk om å følge bedre med på skiltene som settes om i forbindelse med rengjøringen. Skiltene viser at det er forbudt å parkere i gatene mens feiingen pågår.

- Det med parkering er et problem. Folk følger ikke med på skiltene. Vi oppfordrer folk til å følge bedre med, sier avdelingsdirektør Odd Bratteberg ved Samferdselsetaten i Oslo kommune til Nettavisen.

I fjor ble rundt 2000 biler tauet inn i forbindelse med vårrengjøringen. Før helga hadde kommunen allerede tauet inn 180 biler.

Her kan du sjekke når din gate blir feid (ekstern lenke)

Dette koster det
For at gatefeiingen skal kunne gjennomføres, må nemlig gatene være tomme for parkerte biler. Så flytter du ikke bilen din i tide, havner den på kommunens inntauingsanlegg på Ulven.

- Det er sure penger å måtte betale for å få igjen bilen, advarer Bratteberg.

Ifølge Trafikketatens hjemmesider, så koster det deg 2090 kroner dersom bilen din blir tauet bort. Du slipper døgnleie dersom du henter bilen din innen 24 timer, men etter det må du ut med 180 kroner i døgnet.

I tillegg kommer et parkeringssgebyr på 500 kroner.

Dersom du henter bilen mens kranbilen står i gata, og før den taues bort, må du betale et fremmøtegebyr på 500 kroner. Beløpet betales til kranbilsjåføren, og kommer i tillegg til et eventuelt parkeringsgebyr eller en tilleggsavgift.

- Det hindrer oss
Samferdselsetaten opplyser at de skilter med parkering forbudt i god tid før rengjøringen starter.

- Loven er at skiltene skal settes ut 24 timer på forhånd, men vi prøver å sette det ut mye tidligere, opptil to døgn på forhånd, slik at folk skal få tid til å flytte bilen, forteller Bratteberg.

Også på nattestid kan bilen din bli tauet bort.

- Arbeidet pågår døgnet rundt. Derfor bør folk følge med på skiltene i gata når en går å legge seg, så ikke bilen forsvinner i løpet av natta, sier han.

Han sier at de slappe bileierne forsinker arbeidet.

- Vi blir hindret i arbeidet ved at folk ikke følger med, og det gjør at det tar lengre tid. Og vi vil jo helst ikke gå over fristen om å bli ferdig til 17. mai, sier avdelingsdirektøren.

10.000 tonn feies
Det er entreprenørselskapene Mesta, ISS Landscaping og Oslo vei som utfører vårrengjøringen for Samferdselsetaten i Oslo. Det rengjøres 1280 kilometer gate/vei og 1000 kilometer fortau (sykkelstiene inkludert) - og det tas opp ca. 10 000 tonn asfaltstøv, grus, singel, løv, papir, plast, pinner og lignende.

I gjennomsnitt vil det være 50-60 maskiner og 100-120 personer i sving med å gjøre byen ren til 17. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere