RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pass på gevinsten

Sist oppdatert:
Meglertopp advarer kundene i et brev mot nye børsfall.
Mandag sendte sjefen for nettmeglerhuset Netfonds ut en melding til sine kunder. Her manes det til forsiktighet i det svært urolige børsfarvannet.

- Det er på tide å være forsiktig. Folk må passe på gevinsten, sier Netfonds-sjef Rolf Damman til NA24.

Damman viser til at kundene hans har hatt en fantastisk gevinst de seneste årene, på linje med de fleste andre investorene på børsen. Nå ønsker han at de klarer å holde på milliardsummene som er samlet i de siste årenes børsrally.

Det er først og fremst kunder som har lånt penger for å kjøpe aksjer som har fått mandagens advarsel fra meglertoppen.

Langt frem til tvangssalg

Selv om det var noen få småkunder som gitt til tvangssalg fredag, er det ennå meget langt igjen før det er krise for flere av privatkundene. Damman viser til at børsen må falle 67 prosent før kundenes aksjer i snitt faller under lånepantet.

Damman anbefaler kundene til å ta salgsopsjoner eller shorte ved børsfallet. På den måten kan de sikre noe av gevinstene, selv om markedet skulle forsvinne videre nedover.

De siste årene har det vært fantastiske tider på børsen, og kursene har steget enormt. Blant annet har investorer innenfor olje- og gassektoren opplevd kraftig verdiøkning på sine aksjer. Spørsmålet ingen har svar på er selvsagt hvor lenge oppturen vil vare.

Usikre på kursfall

Blant analytikerne og på meglerbordene er det forskjellige forklaringer på hvorfor børsen har falt. Ekspertene er heller ikke samstemte om dette er en anledning å kjøpe aksjer, i håp om at markedet vil stige, eller selge.

Les mer om aksjeekspertenes mening her: Venter flere karameller

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere