*Nettavisen* Nyheter.

- Passasjerfly krasjet i kontrolltårn

Foto: - (AP)

Fly med 68 passasjerer krasjet på ferieparadis.

04.08.09 13:01

BANGKOK/OSLO (Nettavisen): Et passasjerfly fra Bangkok Airways krasjet tirsdag i et kontrolltårn på flyplassen på Koh Samui i Thailand, melder AP.

The Aviation Heraldmelder at flyet skled inn i et gammelt ubrukt kontrolltårn etter at det hadde landet. 68 passasjerer og et mannskap på fire var ombord i flyet, som var på vei fra Krabi.

Piloten døde
Flere lokale medier melder om at piloten har omkommet, men at det ikke skal være andre dødsfall. Minst åtte passasjerer er skadd. Ifølge Thailandsk TV sitter den døde piloten fortsatt fastklemt i flyet. Det sammen gjorde co-piloten, men han ble i 12.30-tiden norsk tid reddet ut. Han har brukket begge bein og tilstanden skal være kritisk, melder Thai Channel 3.

Ifølge Thai Channel 3 ble piloten før landing advart om vanskelige vindforhold på flyplassen, og ble bedt om selv å ta avgjørelsen om hvorvidt han ville landet eller ikke. Det valgte han altså å gjøre, noe som trolig kostet ham livet.

Bruddskader
Til Reuters sier lokalt politi at sju passasjerer ble skadd, blant dem to briter og to nederlendere.

- Vi har mottatt seks pasienter, de fleste av dem har bruddskader. De er nå under behandling og vi kan ennå ikke uttale oss om skadene er kritiske, sier rådgiver Jane Wimwam ved det anerkjente sykehuset Bangkok Hospital Samui til Nettavisen.

Bangkok Airways sier til Thai Channel 3 at passasjerene i hovedsak kommer fra Israel, Spania, Tyskland og Sveits.

- Vi har mottatt to pasienter. De er begge nederlandske og har kun mindre skader, sier informasjonskonsulnet Nut ved Bandon International Hospital til Nettavisen.

Det tredje store sykehuset på Samui, Samui International Hospital har ikke motatt noen pasienter.

Ferieparadis
Ifølge AFP skal flight PG 266 ha kommet fra Krabi da det landet ved det populære feriestedet. Det var kraftig regn på flyplassen da det to motors propellflyet av typen ATR72 landet.

Det var sterk vind og mye regn da flyet landet på flyplassen og dette kan være årsaken til ulykken.

Koh Samui ligger 700 kilometer sør for Bangkok, og er Thailands tredje største øy og et av landets mest populære feriesteder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.