RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Passasjerfly styrtet i Mali

120 mennesker ombord - 50 franskmenn.

Ouagadougou (NTB-AFP-Reuters): Flyet som forsvant over Mali med rundt 120 mennesker om bord, har styrtet, opplyser Algeries luftfartstilsyn til Reuters.

Passasjerflyet forsvant over Mali like før klokken 4 torsdag morgen. 50 av dem skal være franskmenn, opplyser transportministeren i Burkina Faso.

Transportminister Jean Bertin Ouedrago sier at Air Algerie-flygningen fra Ouagadougou til Alger ba om å få endre kurs like etter klokken 3.30 på grunn av en storm i området.

Flygelederne mistet kontakten med flyet 50 minutter etter at det tok av fra hovedstaden i Burkina Faso natt til torsdag.

Flyet skulle landet i den algeriske hovedstaden klokken 6.10 norsk tid. Ifølge AFPs kilder i Air Algerie dreier det seg om et fly av typen McDonnell Douglas MD-83.

– Det var trolig mange franskmenn om bord, sa Frankrikes transportminister Frederic Cuviller tidligere torsdag.

Mistet kontakten

DPA melder at flybesetningen på seks være spanske statsborgere. Dette opplyses av den spanske fagforeningen for piloter Sepla og det spanske flyselskapet Swiftair, som driftet flygningen AH5017 på vegne av Air Algerie.

To franske jagerfly i området har blitt satt inn i letingen etter det savnede flyet, opplyser det franske militæret. I tillegg skal den fransk-maliske FN-styrken ha satt inn soldater for å lete etter flyet, ifølge DPA.

Flyet styrtet mellom Gao og Tessalit, sier oberst Koko Essien i den Timbuktu-baserte FN-styrken i Mali, til nyhetsbyrået.

Luftfartstilsynet i Mali vil imidlertid ikke bekrefte at det dreier seg om en flystyrt.

– Foreløpig dreier det seg kun om et fly som har forsvunnet fra radaren, sier en kilde i tilsynet til DPA.

Stor leteaksjon

Situasjonen nord i Mali er fortsatt svært ustabil etter at jihadistiske opprørere erobret store landområder i flere måneder i 2012.

En diplomat i Malis hovedstad Bamako opplyser at det var en kraftig sandstorm nord i landet natt til torsdag. Flyselskapet Air Algerie har iverksatt en beredskapsplan i søket etter flyet, som går den fire timer lange ruta mellom Burkina Faso og Algerie fire ganger i uken.

Flere ulykker

Air Algerie ble i 2003 rammet av en alvorlig ulykke da et Boeing 737 styrtet sør i landet kort etter avgang fra Tamanrasset i Sahara, ifølge nyhetsbyrået Ritzau. Kun én av de 103 om bord overlevde ulykken.

I februar i år mistet mer enn 70 mennesker livet da et algerisk militærfly styrtet i fjellene nordøst i det nordafrikanske landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere