RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Passer Basso perfekt

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
David Arroyo bør ikke føle seg trygg foran klatretempoen.

I 2008 klatret Franco Pellizotti til topps da Giro d’Italia kjørte tempo opp til Passo Furcia, 1738 meter over havet.

Tirsdag møter rytterne den vanvittige stigningen igjen. Med værgudene på sin side, fortsetter klatretempoen denne gangen helt opp 2273 meters høyde og den mektige toppen av Plan de Corones.

I løpet av den siste delen møter rytterne ett parti med 20 prosents stigningsgrad, og ytterligere fire prosent på det aller bratteste.

Holdt ut lengst
Med det i bakhodet, bør ikke Daniel Arroyo føle seg altfor trygg på at 3.39 er stor nok ledelse i forhold til formstinne Ivan Basso.

Oppover Monte Zoncolan maktet i hvert fall ingen å følge den italienske 32-åringen. Ludovic Turpin, som holdt ut lengst av utbryterne under søndagens etappe, tror konkurrentene skal slite med å holde Liquigas-ekspressen bak seg.

Les også: Ivan den sittende
Les også: Etappevinner til sykehus

- Han beviste I dag at han er den beste klatreren i rittet. Jeg regner med at også tirsdagens etappe passer ham godt. Klatretempoen er ganske lik denne, sier Turpin til cyclingnews.com.

Mannefall før start
Søndagens brutale klatring opp Monte Zoncolan førte til at ryttere som Manuel Belletti, Guillame Blot, Giampaolo Cheula, Matthew Goss, Paul Voss, Tyler Farrar og Robbie McEwen valgte å forlate rittet mens leken enda var god.

Bildesak: Nå kommer fjellene

De som ikke er sugne på hele ferden opp mot Plan de Corones kan håpe på dårlig vær, slik at RCS Sport (arrangøren) blir tvunget til å kutte ned på etappen.

Det ønsker trolig ikke Basso som trenger hver eneste lille meter han kan få for å kappe inn på forspranget til Daniel Arroyo i sammendraget.

- Først ønsker jeg å nyte denne seieren og få tilbake kreftene på hviledagen. Så får vi se om det er mulig å avansere ytterligere. Det blir mer smerte i dagene som kommer, advarer Basso.

Vil du vinne en tur til Tour de France? Svar på spørsmålet under!

2015-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere