RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pastoren har primitive holdninger

Foto: Ole Berg-Rusten/SCANPIX
Sist oppdatert:
Barneombud Reidar Hjermann slår tilbake mot pastor Jan Aage Torp, som bruker Bibelen for å legitimere fysisk avstraffelse av barn.

Barneombud Reidar Hjermann reagerer kraftig på at pastor Jan Aage Torp bruker Bibelen for å legitimere fysisk avstraffelse av barn.

I debatten om hvorvidt det skal være tillatt å irettesette barn med ris, uttalte pastor Jan Aage Torp i pinsemenigheten Oslokirken lørdag at fysisk avstraffelse var en naturlig del av oppdragelsen, og henviste til historier fra Bibelen som begrunnelse.

– Et lovforbud mot å gi et oppdragende klask vil være latterlig, uttalte pastoren til NRK.

Det får barneombud Reidar Hjermann til å se rødt.

– Det er veldig problematisk at han tenker det han tenker. Det er ingenting i Bibelen som legitimerer det å slå barn, og den nye oversettelsen av Bibelen skal nå fjerne ordet tukt. Slik fjernes også enhver tvil om at man kan bruke Bibelen som hjemmelsgrunnlag for å slå barn, sier han til NRK søndag.

Barneombudet vil nå invitere pastoren til et møte for å få vite hvorfor Torp har det han kaller primitive holdninger til barneoppdragelse.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere