RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/AFP)

- PC-en blir verdens største spillplattform

Sist oppdatert:
Verdens største spillselskap har større fokus på PC enn noe annet format.

(Spill): Electronic Arts la frem tallene for finansåret 2008 tirsdag kveld, og rapporterer om tap på svimlende syv milliarder kroner. I mer begripelige størrelser vil det si at selskapet har tapt rundt 20 millioner kroner om dagen fra mars 2008 til mars 2009.

Salg av spill i USA har sunket med hele 17 prosent i løpet av finansåret, og administrerende direktør John Riccitiello forventer at nedgangstiden i industrien vil vare frem til juni 2009.

LES OGSÅ: Den ultimate spillmaskinen?

Alt er likevel ikke mørkt for verdens største spillselskap. Riccitiello uttrykte stor optimisme for digital distribusjon av spill. EAs totale digitale marked vokste med 2,7 milliarder kroner i 2008 og 2009. Nedlasting av spill alene stod for 535 millioner kroner, skriver Shacknews.

- PC-er er raskt på vei til å bli verdens største spillplattform, sier finansdirektør Eric Brown i EA.

- Når vi snakker om distribusjon i fremtiden så ser vi det slik at det finnes antakelig en milliard PC-er der ute i verden. Det er veldig spennende fordi det kommer til å åpne nye målgrupper, markeder og måter å spille på, fortsetter han.

PC-spill allerede størst

Nettsiden VG247 har sett på EAs samlede spillutgivelser i løpet av finansåret og funnet ut at spillselskapet allerede har størst fokus på PC. 32 av spillutgivelsens de siste tolv månedene har vært til PC, 26 til Xbox 360 og 23 utgivelser til Playstation 3.

Her er hele oversikten:

  • PC: 32 spill
  • Xbox 360: 26 spill
  • PS3: 23 spill
  • DS: 22 spill
  • Wii: 21 spill
  • PS2: 14 spill
  • PSP: 8 spill
  • Xbox: 1 spill

Også i markedet for mobilspill gjør EA det bra og så en økning på 24 prosent det siste året. Hele 30 spill er planlagt lansert til iPhone og iPod Touch i løpet av 2009.

Lang levetid for dagens konsoller

Michael Pachter i det amerikanske analyseselskapet Wedbush Morgan uttalte nylig at en ny generasjon spillkonsoller tidligst kan forventes i 2013 - antagelig senere.

LES MER: - Ingen nye konsoller før 2013

Riccitiello og sjef for EA Sports, Peter Moore, deler oppfatningen og hevder at dagens konsoller kommer til å være på markedet i lang tid fremover.

- Store forandringer er ikke noe vi ser nødvendigheten av på mellomlang sikt, og vi forventer heller ikke nye konsoller på mellomlang sikt. Det virker som om viktigheten av å bytte ut maskinvare raskere og raskere har minsket, sier Riccitiello.

I et intervju med VG247 fortalte Peter Moore at han ikke har sett hint eller vink til kommende plattformer fra de største maskinvareprodusentene. Moore tror tvert om at dagens generasjon kan bli den største noen sinne i form av salg.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere