RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Pegida-marsjen ved Rådhuset i Oslo i januar samlet rundt 190 personer.
Pegida-marsjen ved Rådhuset i Oslo i januar samlet rundt 190 personer. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Pegida i Norge i full oppløsning

Den tysk-inspirerte antiislamske organisasjonen Pegida har brutt fullstendig sammen i Norge, mener Tor Bach i det antirasistiske tidsskriftet Vepsen. En Pegida-marsj i Stjørdal mandag hadde åtte deltakere.

I etterkant av terrorangrepet mot karikaturmagasinet Charlie Hebdo i Paris i januar, der tolv personer ble drept, samlet Pegida nær 200 mennesker til demonstrasjon mot islam i Oslo. Mange fryktet at dette var begynnelsen på en muslimfiendtlig oppblomstring i Norge, men siden har det gått nedover med Pegida.

– Pegida er en dundrende fiasko, sier Tor Bach i det antirasistiske tidsskriftet Vepsen til Klassekampen.

– Først hadde de 190 i Oslo, så ble de 106, så ble de 47, og nå er de nede i 18 personer som tusler rundt på Eidsvolls plass. I Fredrikstad hadde de en demonstrasjon med to folk, sier han.

Bach har fulgt utviklingen i høyreekstreme miljøer i Norge lenge og forteller om et miljø preget av krangling og splittelser. Han sier han er usikker på om det er noe poeng i å demonstrere mot Pegida.

– Jeg ser at enkelte på venstresiden mener motdemonstrasjonene har knekt Pegida. Det stemmer ikke. Pegida har knekt Pegida, mener Bach. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere