*Nettavisen* Nyheter.

- Pekte ut Hvidevold

Foto: TV 2

«Hvis det skjer noe med meg, er det Asbjørn som står bak». Det skal Asbjørn Hvidevolds eks-samboer ha sagt til den nå drapssiktede 61-åringen før hun døde.

25.10.05 08:30

Kvinnen var tidligere kjæreste med 61-åringen, og han var overbevist om at Hvidevold var skyld i kvinnens dødsfall for to år siden. Kvinnen døde i det politiet konkluderte med var en drukningsulykke. Men 61-åringen og hans 26 år gamle sønn slo seg aldri til ro med den konklusjonen. Den nå drapssiktede 26-åringen skal selv ha hørt stemoren snakke om sin bekymring angående Hvidevold, ifølge Bergensavisen.

61-åringen skal også ha oppsøkt en synsk for å finne ut av hva som skjedde med eks-kjæresten da hun døde.

Mannen og hans medhjelpere skal ha ventet til etter at Hvidevolds mor var død, før de slo til mot 60-åringen i hans hjem på Sæbøvik på Halsnøy. Der ble han bundet på hender og føtter før han ble slått ihjel med et balltre. Hvidevolds mor og 61-åringen skal ha kjent hverandre og mannen ønsket å vente til hun var død, før han tok affære. Hun døde en måned før Hvidevold ble drept i forrige uke.

Stopper ryktene
Dødsfallet til eks-samboeren for to år siden skal ha vært motiv i det som endte med drap på Halsnøy. Nå vil politiet ha en slutt på rykteflommen rundt kvinnens drukning.

Da ibergen.no snakket med politiadvokat Kjetil Kvalvik ved Hordaland politidistrikt om saken mandag, henviste han til lensmannen i Austevoll og understreket at «saken er henlagt og avsluttet, og det er ingenting som tyder på at den vil bli gjenopptatt».

I Bergens Tidende i dag gjentar han: - La meg si det så klart: Det foreligger absolutt ingen opplysninger som taler for å gjenoppta etterforskningen av dette dødsfallet.

Ifølge avisa har Hvidevold venner opplevd rykteflommen som en ekstra belastning. De understreker at den drepte 60-åringen ikke var noen skurk, og mener rykteflommen er med på å sverte mannens minne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag