RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pengene eller hunden!

Sist oppdatert:
Et strømselskap i Russland går nye veier for å få inn ubetalte regninger. De truer med å kidnappe kundenes kjæledyr og holde dem som gisler til pengene er betalt.

- Vi vil ta deres nærmeste og kjæreste - dyrene deres, sier Nikolai Tkachev, sjefen i det lokale strømselskapet Dalenergo, til russisk TV. Selskapet har nærmere 70 millioner kroner til gode hos kundene sine, skriver BBC News Online.

Desperate

Ifølge BBC prioriterer russere ganske enkelt ikke strøm- og vannregninger. Selskapene har prøvd en rekke desperate måter å få inn pengene sine på, fra å offentliggjøre navnene på de som ikke betaler, til å kutte av strømmen til hele kvartaler. Men det meste har ikke fungert.

Nå har altså Dalenergo i Vladivostok kommet opp med idéen om å holde kjæledyr som gisler til regningen er betalt, og hvis eieren ikke gir seg, selge dyret. Det er til og med lovlig.

- Teknisk sett er en hund en ting, en eiendel, sier namsmann Dmitry Kuznetsov. - Den kan bli kjøpt, solgt eller gitt vekk. Så teoretisk sett kan planen fungere.

Praktiske problemer

Men sannsynligvis vil strømselskapene støte på noen praktiske problemer med gjennomføringen av planen. For eksempel har de ikke noe sted å oppbevare de mange dyrene, og markedet for kjæledyr er ikke stort i Russland, så de ville fått problemer med å selge dem, skriver BBC News Online.

Da Dalenergos plan ble kjent, og protestene fra dyreeiere over hele landet strømmet på, var morselskapet Unified Energy Systems imidlertid raskt ute og avverget kidnappingene.

- Dalenergo vil ikke ta vekk Vladivostoks-innbyggernes firfotede venner, erklærte Unified Energy Systems i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere