*Nettavisen* Nyheter.

- Penger, penger, penger

Karita Bekkemellem mener det må brukes mer penger på spiseforstyrrelser.

18.09.08 21:13

(SIDE2): - Olympiatoppen bruker altfor lite penger på å forebygge spiseforstyrrelser, uttalte Karita Bekkemellem i Tabloid torsdag.

I diskusjon med sjeflege Lars Engebretsen i Olympiatoppen syns hun pengesekken bør åpnes og at Olympiatoppen bør ha en mer offensiv holdning i kampen mot spiseforstyrrelser.

For lite penger
Karita Bekkemellem slet selv med spiseforstyrrelser som tenåring og har valgt å stå frem med sin historie.

LES SAKEN: - Var ikke tynn nok

- Vi bruker mer penger enn noen gang, forsvarte sjefslegen seg.

Han kunne fortelle at Olympiatoppen bruker tre millioner kroner årlig på behandling, forskning og forebygging av spiseforstyrrelser ut av et budsjett på 100 millioner kroner. At det ikke blir brukt mer penger på forebygging eller forskning er grunnen til at professor Jorunn Sundgot-Borgen, som har spesialkompetanse på området har annonsert sin avgang.

BAKGRUNN: Slutter i protest - igjen

Defensiv holdning
- Penger, penger, penger, fyrte Bekkemellem av og la ikke en finger imellom da hun fortalte hva hun selv syns om Olympiatoppens holdning til problemet med at mange toppidrettsutøvere sliter med spiseforstyrrelser.

- Jeg syns det er beklagelig med en så defensiv holdning fra en institusjon som Olympiatoppen. Vi blir jo bare et reparerende samfunn.

Stortingsrepresentanten ser for seg et samarbeid mellom offentlige myndigheter, helsemyndighetene og Olympiatoppen for å få bukt med problemet.

LES SAKEN: Hadde anoreksi i 12 år

- For lite penger
Sjeflege Lars Engebretsen innrømmet at han også syns tre millioner kroner er for lite penger, men påpekte at det var så mange andre problemområder som også skriker etter penger.

- Jeg syns også at tre millioner kroner er altfor lite. Legen mener allikevel at det ikke er Olympiatoppens ansvar å behandle andre enn de aller beste idrettsutøverne som får spiseforstyrrelser, slik de har gjort fram til nå.

- Mange får ødelagt de beste årene av sine liv på grunn av denne sykdommen. Vi må heller være offensive, avslutter Bekkemellem.

Har du, er du pårørende eller kjenner du noen som sliter med spiseforstyrrelser?

Interessegruppa for kvinner med spiseforstyrrelser: IKS Krisetelefon: 22 94 00 10

Rådgivning om spiseforstyrrelser: ROS Telefon: 55 32 62 60

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.