RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pepperkakeby for 1 mill

Sist oppdatert:
Vennligsinnede bergensere; Meld dere og redd julen.

(iBergen.no) Etter at pepperkakeby-gründer Steinar Kristoffersen i går kunngjorde at det ikke blir skikkelig julestemning i Bergen i år, har reaksjonene vært svært mange. Skuffede bergensere godtar rett og slett ikke at det blir en jul uten pepperkakeby.

Pengefolk må melde seg snarest

- Kommer det penger og et lokale på bordet, kan dere åpne pepperkakebyen da?

- Klart at penger styrer veldig mye og det som må til her er penger - noe vi ikke har i vår organisasjon. Vi klarer ikke å få til det langsiktige prosjektet med bygget på Torgallmenningen i år, men vi skal alltid klare å snu oss hvis det dukker opp noe annet. Pepperkakeby-kompetansen har vi, sier Kristoffersen til iBergen.no.

Når han får tygget litt mer på det, mener han det faktisk er stor sjanse for å kunne finansiere noe. Men på Galleriet, der pepperkakebyen har vært siden oppstarten, blir det ingenting. her er lokalene overtatt av en sportsbutikk.

- Men vi har ikke ressurser til å hente inn 10.000 kroner her og 10.000 kroner der. Vi trenger noen som kan trøkke til. Hvor mye det kommer til å koste er selvsagt avhengig av lokalene. Vi trenger også flere folk enn vanlig skal vi snu oss rundt så fort.

Trenger én mill
- Vi snakker nok fort om én million kroner, det tror jeg, sier Kristoffersen som legger til at Bergen Sentrum As er en non-profit organisasjon som er helt avhengig av penger for å kunne gjennomføre prosjekter rundt i byen.

- Var du klar over at saken som ble kjent i går var en brannbombe?

- Det er grådig kjekt å se hvor engasjert folk er. Spesielt med tanke på at det var jeg som startet opp dette her i 1991. Så mye fokus hadde jeg nok ikke tenkt meg.

- Har du fått telefoner fra folk som vil hjelpe?

- Har fått noen ja, men ingenting konkret ennå, sier Kristoffersen som nå kaster seg i møter for å jobbe videre med saken i dag.

Les flere nyheter på IBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere