RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Petter Stordalen kan slappe av

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Trond Giske sier han tar seg godt av reiselivsbransjen.

Onsdag ettermiddag skrev NA24 om at hotelleier Petter Stordalen hisset seg opp over den såkalte «Norge 2020-gruppen». Den kjente hotelleieren reagerer på at Giske ikke har prioritert hotell- og reiselivsnæringen.

Til NA24 sier næringsminister Trond Giske at han skjønner at enkeltpersoner og enkeltnæringer ønsker å være med i 2020-gruppen. Det er imidlertid slik at det er en begrensning på 20 personer i utvalget.

Næringsministeren mener imidlertid at Stordalen ikke trenger å bekymre seg for fokuset på reiselivsnæringen. Mandag 23. mars skal nemlig Rådet for reiseliv på møte i næringsdepartementet.. Giske ramser opp 25 personer fra reiselivsbransjen, transportnæringen og hotellnæringen, som skal jobbe med å bedre norsk reiseliv på møtet.

- Slik sett er reiselivsbransjen i en særklasse, sier Giske til NA24.

- Så Stordalen kan slappe av?

- Han kan slappe av, og ta det helt med ro. Vi tar oss godt av reiselivsbransjen, sier Giske.

Lagt en reiselivsstrategi
Giske sier at det allerede for to år siden ble lagt en reiselivsstrategi av regjeringen, med mål og tiltak for næringen.

- Det ligger en plan som vi jobber med, sier næringsministeren.

Giske forteller at reiselivsbransjen er en viktig del av de utenlandsreisene han har vært på som næringsminister. Dessuten er norsk næringsliv en viktig del av profileringen på verdensutstillingen i Shanghai, som starter i mai.

- Jeg er jo reiselivsminister
Stordalen harselerer på sin egen blogg med at Giske var på reiselivsmessen å titulerte seg som reiselivsminister. Ut over dette har den kjente hotelleieren hørt lite om reiseliv fra ministeren.

Giske sier at det er regjeringen som har bestemt at reiseliv skal ligge under næringsministeren.

- Jeg er jo reiselivsminister, sier Giske til NA24.

I 2020-utvalget til Giske skal unge ledere dele erfaringer og kunnskap om ulike utviklingstrekk, for norsk næringsliv og næringsstruktur i et internasjonalt perspektiv. I utvalget sitter folk fra varehandelen og telekomindustrien, i tillegg til shipping og verftsindustrien. Unge ledere i reiselivsbransjen er imidlertid ikke med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere