*Nettavisen* Nyheter.

- Planlegger angrep med norsk terrorist

Foto: Alastair Grant (Ap)

Al-Qaida planlegger å bruke sin norske rekrutt til et angrep på et amerikansk passasjerfly, skriver britisk avis.

02.07.12 12:31

Sunday Times skriver at den norske konvertitten som skal ha fått opplæring i terrorisme i Jemen, trolig er utvalgt til å gjennomføre det planlagte angrepet i oppløpet mot OL i London denne sommeren.

Ifølge Sunday Times er det etterretningstjenester som er kilde til opplysningene.

- Har rent rulleblad
«Den norske rekrutten går under det islamske navnet Muslim Abu Abdurrahman. Han skal være i 30-årene og har et rent rulleblad», skriver avisa.

- Trente med al-Qaida
Ifølge Sunday Times konverterte han til islam i 2008, ble raskt radikalisert og reiste deretter til Jemen der han tilbrakte flere måneder for å gjøre ferdig sin trening hos al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP).

Han var trolig i Azzan i det sørlige Jemen, som har vært AQAPs hovedkvarter, inntil forrige måned da han forflyttet seg til Dammaj mot grensa til Saudi-Arabia.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: STR (Afp)

Etterretningstjenesten følger med på terrorvirksomhet utenfor Norges grenser, men har ingen kommentarer til at den norske al-Qaida-rekrutten skal være utvalgt til å gjennomføre et angrep.

Mens Politiets sikkerhetstjeneste (PST) følger med på eventuelle terrortrusler i Norge, er det Etterretningstjenesten - E-tjenesten - som har ansvaret for å følge med på terrorvirksomhet utenfor Norges grenser.

Kommenterer ikke
- Det vi gjør er å følge med på grenseoverskridende terrorisme. Vi kan ikke gå inn på og kommentere enkeltsaker, sier forsvarssjefens talsmann Bent-Ivan Myhre til NTB.

Myhre som søndag morgen selv ikke hadde lest artikkelen i Sunday Times, vil verken bekrefte eller avkrefte om E-tjenesten er informert om de angivelige planene om et angrep. Tidligere har E-tjenesten heller ikke villet kommentere opplysningene om nordmannen som først ble kjent gjennom det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press sist mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.