*Nettavisen* Nyheter.

- Playstation 3 er best for Heavy Rain

Spillsjef David Cage oppgir to grunner til at thrilleren «Heavy Rain» slippes eksklusivt til PS3.

11.01.10 11:01

Det har vært stille rundt den psykologiske thrilleren «Heavy Rain» en stund, men nå er «Origamimorderen» tilbake i søkelyset. Spillet ble vist fram under spillmessen Eurogamer Expo i London sist helg akkompagnert av intervjuer med David Cage i utviklerhuset Quantic Dream.

Spillet slippes eksklusivt til Playstation 3 og Cage forteller at det er to grunner til det: Maskinvare og arkitektur.

- Avgjort den beste plattformen

- De to hovedgrunnen til at «Heavy Rain» utvikles til PS3 er maskinvaren og arkitekturen. Måten arkitekturen i PS3 er strukturert er ekstremt kraftig. Hvis du lager en ekte PS3-motor kan du få virkelig fantastisk ytelse. Dersom du prøver å over noe fra en annen plattform blir det vanskelig, sier Cage til nettsiden Push Square.

Spillmagasinet har prøvespilt «Heavy Rain», og noe av det første vi la merke til var den gode grafikken i spillet. Ifølge Cage er likevel ikke et pent utseende viktig for utviklerne.

- Jeg er ikke så opptatt av grafikk for å være ærlig. Jeg tror ikke du trenger ultrarealistisk grafikk for å fremskape følelser, du kan gjøre det med lav grafikk. Men vi ville skape følelser fra troverdige figurer, det var ideen. Med den tilnærmingen var PS3 avgjort den beste plattformen, sier Cage.

Forsvarer voksent innhold

«Heavy Rain» er et spill beregnet på voksne og vil inneholder både sex, vold og psykisk stress. Sjefprodusent Petro Piaseckyj har tidligere uttalt Quantic Dream vil skyve grensene langt i «Heavy Rain».

- Du spiller en psykologisk thriller, og vi kommer til å plassere deg i veldig voksne situasjoner, forklarer han.

Se «Heavy Rain» i aksjon
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

I en spillindustri som befinner seg i sin tidlige pubertet får spillets voksne natur mye oppmerksomhet. David Cage er ikke bekymret for mottakelsen.

- Når du er 18 år vil du ikke bli sjokkert for resten av livet fordi du så brystvorter, sier han ifølge Eurogamer.

Cage forklarer at som spillsjef har han en enkel regel. Alt er lov. Så lenge handlingen gir mening og ikke er umotivert, setter han ingen grenser.

- «Heavy Rain» dreier seg ikke så mye om sex og vold, det handler om figurer og følelser. Selv om Fox News prøver spillet og påstår det handler om sex er jeg sikker på at hele spillsamfunnet vi reise seg og kaste stener på dem. Det er det jeg håper. Jeg regner med dere, folkens, sier Cage.

Klikk på bildet for å forstørre.

Demo på vei

Til TV-kanalen G4 uttaler Quantic Dream at studioet jobber med en demo til «Heavy Rain».

- Vi jobber med en demo, noe som er en utfordring. Å finne én scene som kan overbringe hva vi forsøker å få til med «Heavy Rain» er virkelig vanskelig, sier Cage.

- Hvis vi viser en actionscene, kan mange tro det er alt spillet dreier seg om. Det samme om vi velger en utforskningsscene. Demoer er ofte et toegget sverd. Hvis du ikke slipper en kan folk tro du har noe å skjule, forklarer spillsjefen.

Quantic Dream forteller ikke når demoen er planlagt lansert. «Heavy Rain» slippes i begynnelsen av 2010».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag