RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Shutterstock)

- Playstation er gift for barn

Sist oppdatert:
TV-spill er gift som leder barn ned den «kapitalistiske veien til helvetet», sier Venezuelas president Hugo Chávez.

Venezuelas president er ikke nådig i sin beskrivelse av vestlig underholdning, som Playstation og Barbie.

I sitt ukentlige show «Alo Presidente» langer han ut mot det kapitalistiske svineriet og oppfordrer landets produsenter om å lage pedagogiske leker og dukker som har relevans til venezuelansk kultur.

Chavez har tidligere kritisert Nintendo for å promotere egoisme, individualisme og vold, skriver nyhetsbyrået AFP, og nå legges Playstation på hoggestabben.

- Disse spillene de kaller Playstation er gift. Noen spill lærer deg å drepe. En gang ble mitt ansikt brukt i et spill. «Du må finne Chavez for å drepe ham», sier presidenten.

Chavez hevder videre at spill hvor du kan bombe byer eller kaste bomber er skapt av kapitalistiske land for å så vold, slik at landene senere kan selge våpen.

- De promoterer trangen etter sigaretter, dop og alkohol, slik at de kan selge det. Det er kapitalisme, veien til helvetet, sier Chávez.

I Venezuela ble det i oktober 2009 forbudt å selge «krigerske» spill. Straffen for å selge slik spill kan være opp til fem år i fengsel, skriver AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere