RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
OPPGITT: Glenn Pedersen er oppgitt over at politiet ikke reagerte da han meldte fra om en løpsk hund i veibanen. Han mener hunden kunne blitt påkjørt, eller i verste fall forårsaket en alvorlig ulykke.
OPPGITT: Glenn Pedersen er oppgitt over at politiet ikke reagerte da han meldte fra om en løpsk hund i veibanen. Han mener hunden kunne blitt påkjørt, eller i verste fall forårsaket en alvorlig ulykke. Foto: Tom Erik Berntsen (Telemarksavisa)

- Politiet ba meg bare binde fast bikkja til et tre og stikke av

Sist oppdatert:
Bussjåfør skeptisk til politiets prioritering.

(Telemarksavisa) Det var på Siljansvegen at Pedersen møtte på hunden Mocca som fartet rundt i veibanen.

Han kjørte straks bussen til siden av veien for å hindre at hunden ble påkjørt eller skapte en alvorlig ulykke. Strekningen preges nemlig av mange tunge kjøretøy som suser forbi i høy fart.

Politiet kunne ikke hjelpe

Etter å ha fått tak i hunden ringte han politiet i håp om at de kunne ta den med seg til en kennel eller lignende, men der var det ingen hjelp å få.

- Jeg ringte politiet to ganger. Første gang sa de at de ikke hadde noen biler tilgjengelig, forteller han.

Etter et mislykket forsøk på å få tak i eieren av hunden, ringte han politiet igjen.

- De ba meg bare binde fast bikkja i et tre og stikke, sier han, og fortsetter:

- Jeg stikker ikke fra et dyr som går løs i veien. Dyret kan slite seg løs og bli påkjørt, eller i verste fall skape en alvorlig trafikkulykke.

- Lite forebyggende

Han synes ikke noe særlig om politiets prioritering av meldingen hans.

- Nei, dette synes jeg er svært lite forebyggende fra politiet sin side. Hvis det kommer et vogntog her i 90 kilometer i timen som må bremse for en hund og smeller inn i en motgående bil, hadde de nok reagert annerledes, sier han.

- Da ville det vel fort vært fem politibiler som plutselig var ledige også, legger han til.

TUNG TRAFIKK: Siljansvegen er full av tunge kjøretøy i høy hastighet, og det kunne fort gått galt med en hund midt i veien, mener Pedersen. Her er hunden Mocca strålende fornøyd når eier Ivar Mustveit vender tilbake.


Mens TA snakker med Pedersen, suser politistudenter i utryknings-opplæring forbi. Pedersen kaster et blikk mot dem, og sier at det er tredje gang han ser dem mens han har hunden i bånd.

- De har jo stasjonsvogn med et bagasjerom. Kanskje det kunne vært bra trening for dem å lære et sånt oppdrag som dette også, foreslår Pedersen.

- Må prioritere strengt

Operasjonslederen i Telemark politidistrikt bekrefter at de har mottatt meldingen fra Pedersen.

- Det var meg som snakket med han, og på det tidspunktet hadde jeg ingen ledige patruljer å disponere til dette oppdraget. Det er ofte at vi må prioritere strengt, sier han.

- Men det er klart politiet ser den potensielle faren som en løpsk hund i veibanen medfører. Det kan fort være uheldig at en hund løper rundt blant trafikk. Hadde jeg hatt en ledig patrulje i området, ville jeg selvsagt hjulpet innringer, legger han til.

Angående utryknings-opplæringen i området, kan operasjonslederen opplyse at disse bilene ikke blir disponert av operasjonssentralen, og at de i stor grad er låst til opplegget politistudentene skal gjennomgå.

Lykkelig gjensyn

Mens TAs journalist er på stedet, kommer hundens eier, Ivar Mustveit, opp fra skogholtet på andre siden av veien. En logrende Mocca er tydelig glad for synet av ham.

- Det er noe herk når hunden stikker av på den måten, sier Mustveit mens han får en god klem av hunden sin.

Han uttrykker stor takknemlighet overfor Pedersen, som valgte bort en time på sofaen til fordel for å passe på at alt gikk bra med Mocca.

Les flere saker fra Telemarksavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere