RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Nina Sjøholt (Avisa Nordland)

- Politiet bare lo av cannabishagen min

Sist oppdatert:
- Mente den var amatørmessig og ga råd.

– Den ene politimannen flirte av meg og forsøket på å dyrke cannabis. Han fant produksjonen heller amatørmessig og ga meg råd om hva som skulle til for å få fart på veksten, hevder en 36 år gammel meløymann i Salten tingrett.

Men politioverbetjent Jim Kristiansen mener det sto bra til med cannabisplantene, skriver an.no.

– Tiltalte skal være glad for at vi kom såpass tidlig. Plantene kunne ha gitt betydelige mengder marihuana. Potensialet var stort, sier han.

Mest lest i Nettavisen nå:

I posten
Politiet kom på morgenbesøk til 36-åringen like før jul i fjor. Da hadde tollvesenet på Gardermoen beslaglagt en pakke med 30 tabletter med narkotisk innhold, adressert til meløymannen. Hjemmebesøket ga resultat. I tillegg til 23 cannabisplanter som hadde vokst seg 10–12 centimeter store, fant politiet 26,66 gram tørket fleinsopp, 19 gram hasj, og fem gram amfetamin, dels i kjøleskapet, dels i kjøkkenskap.

Narkotikaen lå i Kinderegg, lynlåsposer og plastbokser.

Forsøk
Dyrkingen foregikk i ett av rommene i huset med lysrør og en varmevifte.

– Jeg ville bare prøve for å se om jeg fikk det til. Så skulle plantene drepes, forklarte mannen. Dermed kunne han ikke dømmes i tilståelsessak tidligere i år. Fortsatt hevder han at dyrkingen var en test som eventuelt kunne gå over i produksjon for alvor, dersom forsøket lyktes.

– Plantene var i ordinær forfatning etter to-tre ukers vekst, mener Jim Kristiansen. Til politiet har mannen forklart at han hadde til hensikt å dyrke sin egen marihuana.

Jevnlig bruk
– Jeg har brukt cannabis regelmessig over lang tid. Det er det eneste som gir meg ro, forklarer mannen som fikk problemer etter at han ble alene.

– Jeg vil ikke si hvor mye, eller hvor ofte. I dag drikker jeg altfor mye. Jeg vil fortsette å bruke cannabis, om jeg får muligheten til det. Men jeg regner med at jeg er på vei i fengsel nå, sier han.

Og går det som politiadvokat Stig Morten Løkkebakken ønsker, har meløymannen 120 dager i vente.Våpen. Politiet gjorde også beslag av cannabisfrø.

– Jeg har samlet frø i årevis og hadde sikkert mellom 20.000 og 30.000 frø, sier han. På loftet fant politiet et elektrosjokkvåpen, ladd og brukbart. Det demonstrerte politimannen i retten.

– Kjøpt som pynt på en fest for mange år siden, men greit å ha i bakhånden, sier meløymannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere