- Politiet fant blodig balltre hos Pistorius

Foto: STR (Afp)

Utelukker ikke at modellkjæresten også ble slått med balltre i hodet, ifølge politikilder.

18.02.13 21:31

Den sørafrikanske paralympiske nasjonalhelten, Oscar Pistorius (26), ble fredag siktet for overlagt drapet på sin modellkjæreste Reeva Steenkamp (30).

Pistorius anklages for å ha skutt og drept kjæresten i sitt luksushjem i Pretoria, Sør-Afrika natt til torsdag. Pistorius har selv nektet straffskyld for overlagt drap.

Omstendighetene rundt saken er ennå ukjent, men ifølge en lokalavis, City Press, jobber politiet ut ifra flere teorier som bygger på at drapet var overlagt.

Avisen siterer politikilder som sier det ble gjort funn av et blodig cricketballtre i luksushjemmet til Pistorius.

Teorien går ut på at Pistorius angrep modellkjæresten med cricketballtreet før han skjøt henne til døde med skytevåpen.

- Masse blod på balltreet
Politiet jobber angivelig også med to andre teorier som er knyttet til balltreet. Den ene teorien går ut på at han brukte det til å slå ned døren til baderommet, hvor Steenkamp angivelig skjulte seg. Mens den andre teorien er at Steenkamp brukte balltreet til å forsvare seg mot Pistorius, skriver The Telegraph.

- Det var masse blod på balltreet. Rettsmedisinske undersøkelser vi slå fast hvem sitt blod det var, sier en kilde til den sørafrikanske avisen City Press.

Ett patronhylster skal ha blitt funnet på soverommet. Politiet undersøker om Pistorius kan ha jaget modellkjæresten og avfyrt det første skuddet på soverommet, før hun sperret seg innen på badet, ifølge avisen. Ytterligere tre skudd skal da ha blitt avfyrt gjennom døren, ifølge City Press.

- Politiet har en solid sak
Avisen siterer tre politikilder som hevder politiet har en solid sak mot den tidligere friidrettsstjernen. En obduksjon av Steenkamp viser at hun ble skutt i hodet, armen, hånden og hoften. I tillegg skal hun ha kraniebrudd.

Det har blitt spekulert på at modellkjæresten ble skutt fordi hun ble forvekslet med en innbruddstyv da hun ville overraske Pistorius tidlig om morgenen på valentinsdag. Det har også versert rykter om at modellkjæresten skal ha hatt et forhold til en venn av friidrettsstjernen.

Politiet har tidligere uttalt at de ved flere anledninger har rykket ut til Pistorius’ luksushjem på grunn av husbråk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.