RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Politiet fikk beskjed om å vente

Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Politibetjentene som først rykket ut etter melding om skyting på Utøya fikk beskjed om å observere og vente på beredskapstroppen.

De to politibetjentene som først kom til landsiden og fergeleiet ved Tyrifjorden etter melding om skyting på Utøya fikk ikke ordre om å dra til Utøya; de fikk beskjed om å observere, skaffe båter og vente på beredskapstroppen. Det skriver Dagbladet onsdag.

Bevæpnet med MP5
Avisa har snakket med flere kilder om innholdet i samtalene som gikk over sambandet i de dramatiske minuttene.

De to politibetjentene var på plass klokka 17.52, og de var bevæpnet med tohåndsvåpen, MP5.

Flere har stilt spørsmål ved politiets tolkning av «skyting pågår»-instruksen 22. juli og hvorfor man ikke straks rykket ut til Utøya, der Anders Behring Breivik først ble pågrepet klokka 18.27.

Fikk ordre fra aksjonsleder
De to politibetjentene fikk sine ordre fra aksjonslederen i Nordre Buskerud politidistrikt. Det skjedde innledningsvis mens aksjonsleder var på vei i bilen mot Utøya. Ifølge Dagbladet ga de over politiets analoge samband et bilde av situasjonen og beskrev skudd, røyk og ungdom i vannet - i og uten båter.

«Delta kommer om kort tid»
Mens politibetjentene var på plass ved fergeleiet, fikk de beskjed om at beredskapstroppen Delta var på vei. De fikk beskjed om å ta imot båter med ungdommer og ta kontroll over bilen til gjerningsmannen. Deretter fikk de beskjed om å skaffe båter til beredskapstroppen.

«Delta kommer om kort tid. Jobb med å skaffe båter til Delta», var beskjeden som ble gitt ifølge Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere