- Politiet skyter inn i folkemengden

Foto: KHALED DESOUKI (Afp)

Nye, voldsomme sammenstøt i Kairo og Alexandria.

23.11.11 10:14

Nye sammenstøt i Kairo og Alexandria onsdag. En drept og titall skadet, melder Al Jazeera.

Fortsetter på femte dagen
Kampene mellom demonstranter og politi fortsetter onsdag på femte dagen. I morgentimene rapporterer CNN-stringer Ian Lee fra Kairo via Twitter om ungdommer som kaster bensinbomber og andre ting fra taket av en bygning, men som blir stoppet av både politi og demonstranter. Klokka 08.30 melder Lee at sikkerhetsstyrkene marsjerer mot Tahrir-plassen og at demonstranter blir slått og dratt vekk underveis.

Uroen i Egypt fortsetter til tross for at Militærrådet har tilbudt en raskere overgang til sivilt styre. De har også lansert tidligere sjef for det internasjonale atomenergibyrået Mohamed El-Baradei som ny statsminister.

Stillingskrig
BBCs reporter i Kairo rapporterte natt til onsdag om en stillingskrig mellom politi og demonstranter der politiet skjøt med tåregass og gummikuler inn i folkemengden og demonstranter kastet stein og bensinbomber.

Natt til onsdag har det vært gatekamper mellom sikkerhetsstyrkene og demonstranter i Alexandria. En mann i 20-årene skal ha omkommet etter at han fikk en skuddskade i nakken i en gate nær politihovedkvarteret.

Minst 30 drept siden lørdag
Flere tusen mennesker har demonstrert på Tahrirplassen i Kairo siden lørdag, og mange er drept og skadd i voldelige sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker de siste dagene. Ifølge egyptiske myndigheter skal minst 30 være drept siden lørdag og flere hundre skadd.

Se nyhetsinnslag om tirsdagens uro fra Euronews under.

HTML EMBED

Misnøye med Militærrådet
Demonstrantene uttrykte tirsdag håp om at én million mennesker vil strømme til Tahirplassen i løpet av dagen for å vise sin misnøye mot Militærrådet, melder Al Jazeera.

Overgangsregjeringen i Egypt, som er utpekt av Militærrådet, leverte inn sin avskjedssøknad mandag kveld, men det mektige rådet nektet å godkjenne den.

Misnøyen mot Militærrådet har økt betraktelig de siste månedene.

- Grunnen til det er at Militærrådet stadig har vist at de ikke er interessert i å gi fra seg makten, uttalte Egypt-ekspert og Fafo-forsker Jacob Høigilt til Nettavisen tirsdag.

HTML EMBED
new TWTR.Widget({ version: 2, type: 'search', search: 'from:ianinegypt since:2011-11-23', interval: 6000, title: 'CNN-stringer Ian Lee i Kairo', subject: 'CNN-stringer Ian Lee', width: 485, height: 300, theme: { shell: { background: '#8ec1da', color: '#ffffff' }, tweets: { background: '#ffffff', color: '#444444', links: '#1985b5' } }, features: { scrollbar: false, loop: false, live: true, hashtags: true, timestamp: true, avatars: true, toptweets: true, behavior: 'default' }}).render().start();

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.