*Nettavisen* Nyheter.

- Politiet tror Sigrid ble påkjørt, men drept senere

Oslo (NTB): Politiets hovedteori skal være at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble påkjørt av den siktede 37-åringens bil, men overlevde, for så å ha blitt drept senere, ifølge VG.

Det er denne teorien som gjør at politiet har valgt å sikte 37-åringen fra Ålesund og hans 64 år gamle kamerat fra Vestby for forsettlig drap, skriver avisen.

Dersom teorien stemmer, er det fremdeles mange ubesvarte spørsmål. Etterforskerne vet ikke hvor ulykken skjedde, de vet ikke nøyaktig når den skjedde og de vet ikke når og hvor 16-åringen ble drept. Hvilken rolle 64-åringen skal ha hatt i forbindelse med drapet er også foreløpig uklart.

Bilen politiet mener 37-åringen kjørte på Sigrid med er en grønn Citröen Xantia som på den tiden var eid av 37-åringen. Bilen er identisk med den han solgte til en bekjent få dager etter at 16-åringen ble meldt savnet. Bilen skal ha hatt flere skader da den ble solgt, blant dem to bulker i panseret, en i grillen og knust frontrute.

- Vår hovedteori er ikke bildrap, men bil har vært sentralt. Hvordan bilen har blitt brukt er et åpent spørsmål. Du kan kjøre på noen uten at du dreper dem, sier politiadvokat Cecilie Gulnes til avisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.