RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JONATHAN ERNST (Reuters)

- Politiker utlovet dusør på Obama

Sist oppdatert:
Britisk politiker suspendert etter å ha «utlovet en dusør» på 90 millioner for Obama og Bush.

Den britiske politikeren lord Nazir Ahmed utlovet en dusør på 10 millioner britiske pund på president Barack Obama og forgjengeren George W. Bush, skriver den pakistanske avisen Express Tribune.

Nazir, som er av pakistansk opprinnelse og medlem av det britiske Overhuset, skal ha fremmet uttalelsen under en mottakelse i den pakistanske byen Haripur.

- Dusør på 90 mill.
Nazir sa angivelig at han utlovet dusøren for pågripelsen av amerikanske ledere som en respons på dusøren USA utlovet for terrormistenkte Hafiz Muhammad Saeed.

- Hvis USA kan utlove en dusør på ti millioner dollar for pågripelsen av Hafiz Muhammad Saeed, så kan jeg utlove en dusør på ti millioner pund (90 millioner kroner) på president Obama og hans forgjenger George Bush, skal Nazir ha sagt, ifølge avisen.

- Fornærmet
Saeed antas å være lederen for den pakistanske terrorgruppen Lashkar-e-Taiba, som blant annet står bak terrorangrepet i Mumbai i 2008. Over 160 mennesker ble drept i terrorangrepet.

Amerikanske myndigheter utlovet en dusør på den angivelige terroristen tidligere denne måneden.

Nazir skal angivelig ha sagt at dusøren er en stor fornærmelse for alle muslimer, og sagt at han er villig til å selge huset for å betale dusøren for Obama og Bush.

Suspendert
Lord Nazir Ahmed representerer Labour i det britiske Overhuset. Partiet har valgt å suspendere politikeren mens de gransker saken. Nazir avviser at han kom med dusøruttalelsene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere