Gå til sidens hovedinnhold

- Politikerne er avhengig av medieovervåkning

Informasjonskonsulent Anders Lande i Finansdepartementet mener at politikerne er svært opptatt av mediene og at overvåkning er en viktig del av hverdagen.

Tidligere i dag ble det kjent at medieovervåkningsselskapet Siste Nytt får tilslag på en ettårskontrakt med Finansdepartementet. Kontrakten, som inneholder en opsjon på ytterligere to år, har en verdi på noen hundretusen kroner.

- For politikerne er disse tjenestene helt nødvendige for å følge opp saker i mediebildet. Det er et utrolig viktig redskap for å følge med i det som skjer i samfunnet, mener han.

Departementet har allerede hatt Siste Nytt som leverandør en stund og sendte ut anbud på denne kontrakten i hele EØS-området.

- Det var for å sjekke om det fantes tjenester der ute i markedet som passet bedre til våre behov, sier Lande og forteller at spesifikasjonen var ganske detaljert:

- Vi ba om overvåkning av etermedier i tillegg til print, nettaviser og nyhetsbyråer. Det finnes mange bra medieovervåkere i markedet, men det er færre som kan levere den kombinasjonen vi krevde. For oss er det blant annet viktig å lese innlegg, kronikker og artikler i de mindre avisene i forhold til regionale og lokale saker, mener han.

Departementene synes foreløpig ikke villig til å ta denne overvåkningsjobben på egen hånd, noe som passer de mange norske medieovervåkerne i Norge utmerket. I tillegg er det foreløpig ikke snakk om at departementer som Finans samordner avtalene med de andre for å spare penger.

- Departmentene har forskjellige behov. Jeg vet at Arbeids- og administrasjonsdepartementet har inngått en rammeavtale på dette området, men vi kunne ikke benytte oss av den på grunn av de spesifikke behovene Finansdepartementet har. Videre er det viktig å følge anbudsreglene og tilpasse tjenestene for departementets beste, sier informasjonskonsulenten til Propaganda.

Arbeids- og administrasjonsdepartementet har inngått en rammeavtale med selskapet Opoint, men likevel finnes det fortsatte fem forskjellige leverandører til departmentene på området.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene