*Nettavisen* Nyheter.

- Politikjæresten ville skyte meg

Foto: Erlend Stokkedal

Helene Rask er sjokkert etter drapet i Tromsø i helgen. For fire år siden var hun selv nær å bli skutt av en ekskjæreste.

27.01.09 07:27

(SIDE2:) Før helgen ble landet rystet over at en politimann i Tromsø drepte ekskjæresten sin.

Les alt om Slettaelvadrapet her

Denne nyheten fikk modell Helene Rask til å grøsse.

- Alle minnene kom tilbake
- Jeg var på vei til fjellet og hørte på nyhetene. Da jeg fikk høre om drapet gikk det kaldt nedover ryggen. Alle minnene kom tilbake, sier hun til Side2.

For fire år siden var Rask i en situasjon som har mange fellestrekk med saken i Tromsø.

En lørdag i 2005 var Rask på vorspiel da ekskjæresten hennes, som var politimann, tok seg inn i huset. Politiet kom til stedet og ba mannen forsvinne. I beruset tilstand dro ekskjæresten til Stovner politistasjon, hvor han hentet våpen og ammunisjon. Senere på kvelden møtte han Rask på byen. Her truet han henne med våpenet, og sa blant annet: «Først huet ditt, så huet mitt». Mannen ble ført ut av utestedet. Senere på kvelden ble han pågrepet.

LES OGSÅ: «Først huet ditt, så huet mitt»

- Det er urovekkende at dette skjedde igjen. Det er fælt å tenke på at et liv må gå tapt før noe gjøres. Jeg var nær å bli tatt livet av selv. Vi får håpe at noe blir gjort nå, sier Rask.

- De er bare mennesker
Hun er opprørt over at tilgangen til tjenestevåpen er så enkel.

- Det kan ikke være altfor strengt, for våpen trengs innimellom. Men politimenn er mennesker. En skulle tro de var bedre rustet for følelsesmessige situasjoner, men de er likevel bare mennesker. Tiltak og overvåkning burde være mye strengere, sier hun.

Selv om det er noen år siden hun selv ble drapstruet av ekskjæresten, synes hun det er vanskelig å tenke på det som skjedde.

- Årene går, og man sier at tiden leger alle sår. Men det var jo et menneske jeg var glad i, vi var samboere. Jeg har fått det hele på avstand, men jeg tror ikke noe sånn kan forsvinne, sier hun.

Tenker på de pårørende
Det er flere som har kontaktet henne etter helgens grusomme hendelser, og hun har derfor skrevet om opplevelsen på bloggen sin.

- Det er helt klart at folk husker det som skjedde. For min del er det godt å ha familien å prate med, sier hun.

Rasks tanker går først og fremst til de pårørende i Tromsø.

- Jeg tenker på de pårørende, både hennes og hans. På samme måte som for meg, kom det som et sjokk på alle. Det var ingen som kunne forutse at dette kunne skje, sier hun.

To politikjærester
På bloggen sin presiserer Rask også at hun har vært sammen med to politimenn, og at den andre, som hun var sammen med i 2007, ikke var voldelig eller truende.

- Har vært sammen to politimenn i mitt liv, den andre var ikke sånn i det hele tatt nei. Snill som dagen var lang. Det er ikke en rød tråd i det å være politimann og ikke kunne kontrollere følelsene sine, skriver Rask.

Les bloggen til Helene Rask her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.