*Nettavisen* Nyheter.

- Politisjefen skjulte viktige bevis

Foto: Cebu Daily News

Guvernøren i Cebu krever at politisjefen blir avsatt etter å ha holdt tilbake viktig bevis i saken.

21.02.11 15:35

Norske Sven Erik Berger og forloveden Karen Castro Esdrelon har sittet i varetekt på den lokale politistasjonen i Cebu i ni dager. Paret er formelt siktet for å ha kidnappet og drept seks år gamle Ellah Joy Pique i landsbyen Minglanilla på den filippinske øya Cebu.

Men det føderale politiet, National Bureau of Investigation (NBI), har slått fast at paret befant seg på et hotell på tidspunktet for bortføringen.

- Mistet tilliten
Nå har guvernøren i provinsen gått ut med en anmodning om at politisjefen blir avsatt. Guvernør Gwendolyn Garcia hevder provinspolitisjef Erson Digal har holdt tilbake viktig bevis i saken, og at hun har «mistet tilliten til ham».

- Han holder tilbake viktig informasjon, sier hun, melder Cebu Daily News.

Den regionale politiinspektøren Ager Ontog sier han vil vurdere anmodningen til guvernøren. Det er ennå uklart hva slags type bevis politisjefen angivelig har holdt tilbake.

- Håper på snarlig løslatelse
Nasjonale politimyndigheter ble i forrige uke koblet inn i saken for å vurdere politiets etterforskningsarbeid, samt parets alibi.

Den nye rapporten til NBI, som ifølge advokaten skal kunne frifinne paret, ble overlevert påtalemyndigheten mandag.

- Påtalemyndigheten skal vurdere de nye bevisene, som er en NBI-rapport som viser at paret var på hotellet Waterfront Lahug Hotel på tidspunktet for kidnappingen. Vi venter at påtalemyndigheten fatter en beslutning i morgen og at paret blir løslatt i løpet av morgendagen, eller kanskje allerede i kveld, sier Bergers advokat, Salvador Solima, til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.