*Nettavisen* Nyheter.

- Ponchoer i bøtter og spann!

Foto: (Side2/Trine Rasmussen)

Høstmoten byr på mye farger, deilige ponchoer, trendy fuskpelser og uunnværlige vesker.

(SIDE2): - Jeg har tro på det meste, men synes det er veldig fint med poncho og fuskpelsen til høsten, forteller Annelie Lindwall Brunsvik til Side2.

70-tallet i full blomst
Vi møter den blide svensken på showrommet til KappAhl i Karl Johans gate i Oslo. Annelie er mote- og presseansvarlig, og forteller deg hvilke plagg de bør satse på til høsten. 70-tallet som lenge har vært i motebildet, slår nå ut i full blomst i høstens kolleksjoner for KappAhl dame. Feminine materialer som chiffong og jersey blandes med tyngre tekstiler som pels og strikk for den moderne følelsen.

- Jeg er helt sikker på at poncho og fuskepels i hver fall vil slå an. Det er så fint, og passer like godt til slengbukser, som til smale jeans. Men strikk er også veldig aktuelt.

Annelie viser oss et par beige ponchoer i strikk, og forteller at disse er superkule, med et belte i livet for en innsvinget look.

- Tilbehøret har mye å si. En slik poncho kan fint brukes til slengbukse. Se for deg et pencil-skjørt, en trang høyhalset pologenser, en vid poncho og et smalt belte i livet. Det blir så fint, sier hun entusiastisk.

Pologenseren tilbake
Og vi er helt enige. Men pologenseren da, den har vi ikke sett mye til de siste årene?

- Nå kommer pologenseren i alle farger, jeg tror det blir en stor trend. Den er så anvendelig også, så du kan bruke den til alt, både bukser og skjørt.

Moteeksperten er glad de mer kvinnelige motene er tilbake.

- Det er en mer feminin stil som gjelder nå, og det liker jeg, smiler hun.

Så påpeker hun at gensere med store hengekrager også er blant favorittene til høsten.

Kordfløyel til fuskepels
Til tross for at det blir solgt utrolig mye sportsklær i Norges langstrakte land, mener Annelie at nordmenn også har et stort behov av mer pene klær.

- Vi selger utrolig mye dressbukser, og det er jo kjempekult til en vid bluse i skimmer. Norge er virkelig et land som kan dresse seg opp, mener hun.

Kordfløyel kommer også med de aktuelle 70-tallets trendene.

- Det kommer mye med babykord nå, det er disse tynne stripene, forteller Annelie og viser oss buksene med de tynne stripene.

Hun fortsetter.

- Det er kjempefint med kordfløyel til fuskepels. Og det gir en litt mer landlig stil, Bobleridejakken topper jo også antrekket med for eksempel bukser i kordfløyel.

Nye farger
Høstens innledes med sterke farger som blått, rødt og gult i plagg med løst snitt. Maxikjolene er fortsatt aktuelle, men også plisjeskjørt blir aktuelt etter sommeren. For en rett look anbefales tilbehør i konjakkfarget skinn og en jakke i pelsimitasjon.

- Og de helt nye fargene er petroleumsblå og burgunder. Dette er kjempefine farger til høstemoten 2011, skal vi tro Annelie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.