*Nettavisen* Nyheter.

- Portugisisk politi skal pågripe Maddie-mistenkte

Madeleine McCann forsvant fra familiens feriested i Portugal like før sin fireårsdag. Foto: (Official Find Madeleine Page)

Politikilder hevder overfor britisk avis at arrestasjonen vil skje i nær framtid.

07.06.14 22:56

Portugisiske politikilder har bekreftet overfor The Observer at flere mistenkte, som er utpekt av Scotland Yard, vil bli pågrepet i «nær framtid» i forbindelse med forsvinningen av Madeleine McCann (4).

Den britiske jenta forsvant sporløst fra en ferieleilighet i Praia da Luz i Portugal i mai, 2007.

De tre mistenkte er trolig innbruddstyver som angivelig skal ha begått flere innbrudd i området da Madeleine forsvant. Portugisisk politi vil imidlertid ikke bekrefte om de mistenkte har et kriminelt rulleblad.

Fikk panikk?
En av teoriene som blir tatt seriøst av britiske etterforskere, er at innbruddstyver fikk panikk da Madeleine våknet opp under innbruddet, og at de valgte å bortføre henne.

De mistenkte vil dermed få status som «arguidos», som er en portugisisk betegnelse for noen som er formelt mistenkt.

Foreldrene Kate og Gerry McCann fikk som kjent status som formelt mistenkte kort tid etter forsvinningen. Mistanken mot foreldrene ble etter hvert opphevet.

Søker etter lik
Britiske og portugisiske etterforskere er samlet i Praia da Luz i Portugal for å grave etter et mulig lik av Madeleine McCann.

Etterforskerne har brukt avansert utstyr for å kartlegge et stort krattområde i nærheten av ferieleiligheten på Ocean Club.

Fakta

Fakta om Madeleine McCann-saken

Scotland Yard varslet i slutten av mai at etterforskningen i Madeleine-saken ville bli trappet opp. Både britisk og portugisisk politi har vært svært sparsommelige med opplysninger om det nye søket.

Området hvor det søkes skal bygges ut, og det har den siste tiden vært sperret av. Det var imidlertid et åpent område da den lille jenta Madeleine forsvant i 2007.

Henla saken
Madeleine var tre år gammel da hun forsvant fra ferieleiligheten under familien McCanns ferie i Praia da Luz i mai 2007. I 2008 sa politiet at foreldrene Kate og Gerry McCann var mistenkt i saken, men det ble aldri tatt ut noen siktelse mot dem. Senere samme år henla portugisisk politi saken. Britisk politi gjenopptok etterforskningen av saken i 2011.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag