RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Positivt å bli kastet ut av Iran

Sist oppdatert:
Norske aksjeanalytikere mener det vil være positivt dersom Statoil og Hydro blir kastet ut av Iran.
Iranske myndigheter sa i helgen at de vil kansellere alle avtaler inngått med selskaper fra land som har publisert Muhammed-karikaturene. Det kan bety slutten på Statoils årelange Iran-mareritt, som har inkludert milliardnedskrivning og en stor korrupsjonsskandale.

Oljeanalytiker Lars Marius Furu i Fondsfinans sier til Dagens Næringsliv at det for Statoils del vil være en fordel om selskapet kastes ut av Iran.
Hvis myndighetenes trussel blir satt ut i livet, kan det bety kroken på døren også for Hydros oljeeventyr i Anaran, der selskapet i fjor gjorde et av årets største oljefunn i verden. Men Furu tror ikke at Anaran vil bli en gullkantet forretning uansett, og viser til at Iran har tradisjon for det han kaller slavekontrakter med vestlige oljeselskaper.
Både for Hydro og Statoil betyr derfor Iran lite, mener Furu.

Enskilda-analytiker Arnstein Wigestrand er langt på vei enig. Det samme er John A. Olaisen i Carnegie. De mener at det vil ha mikroskopisk betydning per aksje dersom selskapene blir kastet ut.
(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere