RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Prekært behov for likviditet

Sist oppdatert:
To uker etter at Wireless Reading Systems og adm. direktør Jan Gunnar Mathisen meldte om resultatfremgang i andre kvartal, meldes det om et "prekært behov for tilførsel av likviditet.
Kapitalbehovet oppgis å være i størrelsesorden 3 millioner kroner for det unoterte selskapet, som arbeider med å utvikle teknologi for automatisk avlesning av strøm-målere.

- Årsaken til dette behov for kapital er forfalt og misligholdt leverandørgjeld samt forfalte og misligholdte offentlige avgifter. Det er kritisk for selskapets videre eksistens at selskapet blir tilført likviditet for å betale denne gjelden, heter det i en innkalling til ekstraordinær generalforsamling.

På generalforsamlingen vil aksjonærene bli bedt om å ta stilling til en dumpingemisjon til en kurs rundt en tidel av det aksjene har blitt omsatt til i det unoterte markedet i år.

Kursen er på 10 øre pr. aksje. I dag har aksjen falt fra 90 øre til 55 øre, men så sent om i april var kursen på det høyeste oppe i 2,25 kroner.

Emisjonen verdsetter selskapet til usle 3,6 millioner kroner, og skal etter at pålydende på aksjene skrives ned fra 1 krone til 10 øre.

Styret regner med et kapitalbehov på 3 til 6 millioner frem til nyttår.

Planen er å hente inn penger delt i en rettet emisjon mot selskapene Karstar & Co, Karstad Eigedom og Hafslund Venture. Deretter planlegges en oppfølgingsemisjon til samme kurs mot andre aksjonærer.

Målet er å hente inn 3 millioner kroner i den første emisjonen og 7 i den andre. De som ikke deltar vil bli kraftig utvannet.

Mindre minus

For to uker siden meldte selskapet om et resultat før skatt på minus 1,0 millioner kroner i andre kvartal, mot minus minus 3,1 i første kvartal i år.

Driftsinntektene ble 3,8 millioner, mot 0,3 i første kvartal.

- Selskapet forventer videre at det vil bli inngått nye kontrakter i løpet av tredje kvartal, het det i meldingen om kvartalsresultatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere