*Nettavisen* Nyheter.

- Presser jenter til abort

Foto: shutterstock

Helsepersonell gjør ikke jobben sin, hevder ny bok.

28.10.09 02:18

(BIIPMAG): I boken «Ikke bare mamma» tar forfatter Line Konstali (29) et oppgjør med legepersonell som møter unge, gravide kvinner.

- Føler seg presset
Konstali skriver i sin bok at jenter som har blitt gravide ofte blir møtt med fordommer, feilinformasjon og press fra leger og sykepleiere.

- Unge gravide kan føle seg presset til å ta abort av velmenende leger, som enten ikke er nøytrale, eller som tror de skal «hjelpe» kvinnene, sier Konstali til Klikk.no.

Hun mener også familie og venner av tenåringsmødrene møter kvinnene med et forstenet syn. Mange tenker at en ung kvinne med barn vil ødelegge sin egen framtid, mener hun.

- Staten feilinformerer
Antallet aborter i Norge stiger jevnt. I fjor ble det foretatt drøyt 16.000 svangerskapsavbrudd, viser tall fra Folkehelseinstituttet.

Konstali mener mye av grunnen til de høye aborttallene er at informasjonen fra det offentlige er for dårlig. Hun hevder blant annet at Nav i flere tilfeller har feilinformert unge, gravide kvinner.

- Holdningen er at det går ikke an å være ung og gravid. Men man har flere rettigheter enn man er klar over, sier hun til Klikk.no.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.