RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kjetil H. Dale (TV 2)

- Presset til å kjøre Ulriksbanen

Sist oppdatert:
-Driftsansvarlig forklarte til oss at de hadde følt seg presset til å kjøre Ulriksbanen uten å ta den påbudte tomme runden først, sier informasjonssjef Per Wiggo Richardsen.

Da Taubanetilsynet i dag inspiserte Ulriksbanen kom det fram at sikkerhetsrutinene ble brutt foran kjøringen i går som endte med at tre Telenor montører måtte fire seg ned fra ti meter.

- Det som skjedde var at en trekkwire sporet av. I følge sikkerhetsrutinene skal det hver dag kjøres en tom runde for å sjekke vognene før en tar folk om bord. Det ble ikke gjort i går.

- Hvordan vet dere det?

- Den driftsansvarlige fortalte oss det.

- Fortalte han hvorfor?

- Han sa at de hadde følt seg presset til å droppe den tomme runden fordi det hastet for folkene å komme opp. Men det er selvsagt ingen unnskyldning.

Stengt inntil videre

Banen vil være stengt inn til videre.

- Det som vil skje nå er at eieren må reparere banen. Deretter, når det arbeidet er fullført, kommer vi og godkjenner reparasjonen, forklarer Richardsen.

- Betyr det at turistsesongen kan være i fare?

- Egentlig ikke. Dette bør kunne går relativt kjapt. Noen dager og uker kan det ta, men ikke noe mer under normale omstendigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere